Digidexo.com

Bendelorm Funksjoner

Bendelorm Funksjoner


Bendelorm er parasitter som påvirker både dyr og mennesker. Bendelorm vanligvis infiserer tarmen først. Situasjonen kan bli mer alvorlig over tid som en bendelorm kan leve i omtrent 20 år og ofte produsere egg, hvilket gjør infeksjonen mye verre. Å vite de forskjellige funksjonene i en bendelorm infeksjon kan hjelpe en person å identifisere den.

Årsaker til bendelmark

Den vanligste måten at folk kontrakts bendelorm er ved inntak av mat eller drikke som inneholder parasitten eller eggene sine. Svinekjøtt, biff og fisk er spesielt vanlige matvarer som kan være infisert med en bendelorm. Dette skyldes det faktum at dyret hadde en bendelorm infeksjon før det døde, og siden det ikke ble behandlet, er en person som forbruker kjøttet også tidkrevende bendelorm fra det dyret.

Symptomer

Ett av problemene med en bendelorm infeksjon er at det ikke alltid er symptomer. Mange ganger en person vil ikke vite om smitten til å se deler av bendelorm i utvist avfall. Noen mennesker opplever symptomer som svimmelhet, tap av appetitt og vekttap.

Faktorer som øker Bendelorm Risk

Det er flere elementer som kan øke en persons sjansene for å få en bendelorm infeksjon. Å spise rått kjøtt eller kjøtt som ikke er godt tilberedt øker en persons risiko for inntak av bendelorm eller bendelormlarver. I tillegg, hvis en person ikke har riktige hygienevaner, slik som å holde hendene vasket, bakterier eller parasitter kan bli sluppet inn i systemet når det uvaskede hender kommer i kontakt med munnen.

Problemer som Bendelorm Årsak

Bendelorm kan vokse til å bli 50 meter lang, noe som kan føre til alvorlige helserisiko for en person. Dersom en voksende bendelorm forblir i tarmkanalen, vil bendelorm begynne å blokkere opp galle og bukspyttkjertel kanaler. Dette kan føre til ytterligere skade på fordøyelsessystemet. Hvis infeksjonen sprer seg utover i tarmen, kan hjernen, nervesystemet og andre vitale organer påvirkes.

Bendelorm Behandling

En lege tester for bendelorm ved å sjekke prøver av personens avføring. Hvis en bendelorm infeksjon er bekreftet, er oral medisiner som Biltricide, Albenza, og Albina foreskrevet for pasienten. Hvis infeksjonen er mer alvorlig, kan operasjon være nødvendig å fjerne bendelorm.