Digidexo.com

Mat som gjør deg glad Øyeblikkelig

Mat som gjør deg glad Øyeblikkelig


Visse matvarer er bare behagelige: å tenke på dem, og ikke minst å spise dem, kan bringe et smil til ansiktet ditt. Mens godteri og andre sukkerholdige godbiter kan passe regningen, de kan også opprørt blodsukkernivået som kan sende humøret i den andre retningen. Matvarer som forbedrer humøret er ikke bare psykologiske; maten du spiser kan påvirke produksjonen av signalstoffer som direkte forme dine stemninger. Effekten kan ikke være "instant", men det er virkelig.

Valnøtter

Et dyr studie ved McLean Hospital i Belmont, Massachusetts funnet ut at omega-3 fettsyrer og uridine, to stoffer som finnes i matvarer som valnøtter og fisk, kan være ansvarlig for bedre kommunikasjon mellom nerveceller i hjernen. Rottenes stemninger forbedret når de ble gitt en injeksjon av omega-3 fettsyrer. Valnøtter er blant de høyeste kilder til ikke-animalsk omega-3. En kvart kopp valnøtter bør være tilstrekkelig til å gi nesten den fulle daglige verdien av denne viktige næringsstoffer.

Spinat

I en alder av hurtigmat, kan spinat ikke være hva du kommer for for et øyeblikkelig løft, men dette bladrike grønnsaker er fulle av vitamin B9, eller folat, som hjelper kroppen å opprettholde normale nivåer av humør-forsterke signalstoffet serotonin. Lave nivåer av folat er forbundet med depresjon. Kroppen trenger ca 400 mikrogram folat daglig. Andre folatrike matvarer inneholder asparges, bønner og brokkoli.

Sjokolade

Opererer på en rekke humørendrende nivåer, fremkaller sjokolade en kompleksitet av følelser. Den koffein den inneholder stimulerer, mens sukker i sjokolade trigger serotonin. Par dette med sin høye fett og phenylethylamine innhold, noe som frigjør endorfiner, og sjokolade med sin munn-følelse og rikdom kan godt indusere lykke. Men vær sikker på at sjokolade du spiser er 70 prosent mørk, for å få mest mulig helsegevinst.

Tofu

En studie i New England Journal of Medicine viser at lave nivåer av aminosyren tryptofan kan føre til depresjon. Ettersom kroppen ikke produserer tryptofan på egen hånd, må den få dem fra næringskilder. Vegetarianere kan gjøre det bra med tofu, som inneholder 747 mg per 100 gram, samt ananas og cottage cheese. Animalske kilder inkluderer kalkun og hummer.

Linser, bønner, frø

Jernmangel kan være ansvarlig for følelser av tretthet, slapphet og svakhet. Matvarer som linser og bønner er høy i jern for å bekjempe apati og samtidig være fylling og rik på protein. I tillegg lima bønner inneholder tyrosin, som bidrar til å øke produksjonen av signalstoffet dopamin og dermed fremmer følelser av tilfredshet, entusiasme og motivasjon. Lave nivåer av dopamin kan føre til depresjon, apati, dårlig konsentrasjon og avhengighet. Gresskarfrø og mandler kan også bidra til å heve dopamin nivåer.

Citrus

Grapefrukt er høy i folsyre, som er nødvendig for serotonin-produksjon. Appelsiner inneholder inositol, som regulerer serotonin og insulin i kroppen for færre blodsukker ubalanser og færre humørsvingninger.