Digidexo.com

Er Aluminum Vannflasker Trygt å drikke av?

Er Aluminum Vannflasker Trygt å drikke av?


Folk bekymret for de helsemessige effektene av å drikke fra plastflasker kan se aluminiumsflasker som et tryggere alternativ. Mens aluminium gir noen fordeler over plast, det kommer også med sin egen risiko.

Plastic vs. Aluminum

Plastflasker utsett den som drikker til bisfenol-A (BPA), en form for østrogen som har vært knyttet til problemer i de menneskelige reproduktive og immunsystemet. Aluminum ikke inneholder BPA.

Link til Alzheimers sykdom

Noen studier har vist at personer med Alzheimers sykdom har uvanlige mengder aluminium i hjernen. Imidlertid er det uklart om høye nivåer av aluminium forårsake Alzheimers sykdom.

Effekter på nervesystemet

En 2008 studie av Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry (ATSDR) testet dyr etter at de fikk orale doser av aluminium i store mengder. Dyrenes motoriske ferdigheter viste tegn til nedgang.

Nei Lenke til kreft

Verken Environmental Protection Agency eller Department of Health and Human Services har studert forholdet mellom aluminium og kreft hos mennesker, men ingen link er funnet i tester utført på dyr.

Bone Development Risk

Den ATSDR har funnet ut at aluminium kan ha negativ effekt bein utvikling hos små barn. Barn som fikk aluminium i medisinsk behandling for nyreproblemer utviklet sykdommer i bein.