Digidexo.com

Hvordan til å sove bedre med en kald

Hvordan til å sove bedre med en kald


Sove med en kald kan være svært vanskelig, men å få nok hvile er viktig når du er syk. Tett nese, hoste og sår hals kan alle hindre en god natt søvn og la deg følelsen verre neste morgen. Dessverre, fordi forkjølelse er forårsaket av virusinfeksjoner, er det ikke mye du kan gjøre for å fremskynde helbredelsesprosessen. Mens du venter på dine symptomer til å forbedre, er det en rekke ting du kan gjøre for å sove bedre med en kald.

Bruksanvisning

Hev hodet på senga, eller rekvisitt deg opp med puter for å forbedre din evne til å puste i løpet av natten. Heve hodet høyere enn resten av kroppen din vil bidra til å holde bihulene åpne og gjøre det lettere å hoste. Prøv å plassere et par puter under madrassen, stable noen under hodet, eller sove i en stol i en semi-oppreist stilling for noen dager.

Slå på en luftfukter. Fukting av luften vil holde slimhinnene fuktige, tynn nasal og bronkial sekret, og bidra til å avlaste hoste mens du sover. Varm tåke luftfuktere er ofte mer gunstig enn kald tåke luftfuktere, men de må rengjøres ofte.

Ta en over-the-counter decongestant å lindre symptomene på nesetetthet og hoste. Når det er mulig, velger medisiner som bare inneholder én ingrediens. Kombinasjon medisiner er sjelden nødvendig, og mange inneholder ingredienser som kan faktisk hindre sove i noen mennesker.

Prøv en mild smertestillende for sinus press eller smerter forårsaket av lunger. Disse medikamentene vil også hjelpe noen feber du måtte ha. Ibuprofen og paracetamol er gode valg for folk flest.

Se opp for dehydrering, som kan gjøre kalde symptomer verre. Noen kalde medisiner, ikke spise og drikke riktig, og feber kan alle føre til dehydrering. Pass på at du øke inntaket av vann mens du er syk. Ekstra væske vil også hjelpe tynne ut slimet, noe som gjør det lettere å puste.

Drikk en varm kopp te før du går til sengs. Vær sikker på at te ikke inneholder koffein, noe som kan holde deg våken. Honning og sitron er stor for lettelser sår hals og åpne opp bihulene.

Følg legens ordre og ta noen reseptbelagte medisiner som foreskrevet. Hvis du har fått foreskrevet en antibiotika for å behandle en eksisterende infeksjon eller for å hindre at en oppstår, finish ta medisinen før flasken er tom. Stoppe antibiotika så snart du begynner å føle deg bedre vil tillate bakterier en mulighet til å gå tilbake.