Digidexo.com

Posterior glasslegemeavløsning Symptomer

Bakre glass løsgjøring er når den ytre foring av øyet er kjent som glasslegemet begynner å trekke bort fra netthinnen. Det er en tilstand som ofte oppstår til personer over 65 år, eller det kan også forekomme hos mennesker som er kortsiktig. Det er viktig å få legen din overvåke posterior glasslegemet avløsning, men i seg selv er det ikke en visjon truende tilstand.

Flytere

En av de vanligste symptomene på posterior glasslegemet avløsning er det som er referert til som flytere. Flytere er objekter som synes å flyte frem og tilbake over synsfeltet ditt, men når du nå ut til å berøre dem de ikke er der. Det er fordi de blir generert innenfra øyet og de er ikke fysiske gjenstander flyter rundt utenfor. De kan se ut som prikker eller duk, eller de kan bare se ut som små biter av tråden eller spesifikasjoner av støv som flyter rundt foran øynene dine.

Blinklysene

Som glasslegemet fortsetter å løsne fra netthinnen, vil det trekke på netthinnen som forårsaker hva hjernen tolker som blinkende lys. Ettersom tilstanden fremskritt disse episodene av blinkende lys vil bli mer hyppige, og kunne de også bli mer intense. Følelsen kan være at gnister av lys blinker rett foran øynene dine, eller det kan være mer av en konsekvent effekt som fører til en midlertidig blindende følelse. Blinklysene er mye mer merkbar i et mørkt rom, og de kan også skje oftere når du beveger øyet.

One Eye

En av måtene du kan fortelle hvis du lider av posterior glasslegemet avløsning er hvorvidt flytere og blinker skje på ett øye eller begge øyne. Flytere og blinker kan skje på samme tid, og hvis du finner ut at de skjer alt på ett øye, er dette en god indikasjon på at du kan ha posterior glasslegemet avløsning.

Netthinneavløsning

Ett av de forholdene som posterior glasslegemet avløsning kan føre til er netthinneavløsning. Netthinneavløsning kan føre til et fullstendig tap av synet i det berørte øyet, så det er viktig å ta hensyn til skiltene som din posterior glasslegemet avløsning er å snu til netthinneavløsning. Du vil merke hyppigere flytere, og dine flytere kan begynne å øke i størrelse. Dine blinklysene vil også øke i hyppighet og intensitet. Hvis disse symptomene begynner å skje, få medisinsk hjelp umiddelbart.

Prognose

Tilstanden posterior glasslegemet avløsning ikke kommer til å føre til permanent synstap. Du vil ha blinklysene og flytere for resten av livet ditt, men de er ikke en indikasjon på at du mister synet ditt. Legen din vil holde en klokke på din posterior glasslegemet avløsning for å være sikker på at det ikke begynner å utvikle seg til netthinneavløsning.