Digidexo.com

Behandlinger for trykk i øyet

Forhøyet trykk i øyet kalles okulær hypertensjon. Høy trykk i øyet er assosiert med glaukom, men de er ikke er en og samme. Hvis du har okulær hypertensjon det betyr ikke at du vil utvikle glaukom. Og du kan ha glaukom uten forhøyet trykk i øyet. Men når forhøyet trykk i øyet skader din synsnerven, kan glaukom utvikle. Forhøyet trykk i øyet bør overvåkes og behandles for å hindre nerveskade.

Kirurgi

Forhøyet høyt trykk er forårsaket av fluid drenering for langsomt fra øyet, noe som bevirker at trykket å bygge seg opp. I noen tilfeller er kirurgi utført for å drenere dette væske fra øyet. Kirurgi er vanligvis en siste utvei etter behandling med piller og øyedråper har sviktet. Laser kirurgi kan også gjøres. Med dette er en lysstråle rettet mot øyet, noe som skaper en liten åpning gjennom hvilken væsken kan renne. Pasienter kan fortsatt trenger å ta glaukompreparater etter å ha laser kirurgi, og virkningene av denne prosedyren kan ikke være permanent.

Betablokkere

Betablokkere er medisiner som brukes til å behandle forhøyet trykk i øyet. De virker ved å redusere produksjonen av intraokulære væske. Betablokkere kan ha hjerterelaterte bivirkninger som lavt blodtrykk og redusert hjertefrekvens. Betablokkere leveres som øyedråper og øye gels. Fordi de har en tendens til å føre til mindre irritasjon enn andre typer av øyedråper, blir betablokkere ofte foreskrevet for pasienter med grå stær.

Alpha Agonist

Alpha agonist medisiner redusere øye press på begge måter. De redusere fluidproduksjon og øker fluid drenering. Potensielle bivirkninger inkluderer svie i øyne og en tørr nese og munn.

Adrenerge Drugs

Adrenerge øyedråper forårsake hyppige allergiske reaksjoner. De kan ha alvorlige bivirkninger som tåkesyn og tap av syn. Adrenerge medikamenter kan forårsake hodepine og hjertekomplikasjoner, som en forstyrrelse av hjerterytmen. Disse stoffene øke væske drenering ved å strekke elevene.

Karboanhydrasehemmere

Karboanhydrasehemmere redusere øye press ved å undertrykke produksjonen av intraokulære væske, så mye som 40 prosent, ifølge University of Maryland Medical Center. Leveres som øyedråper og i pilleform, bivirkninger av disse hemmere inkluderer hukommelsesproblemer, depresjon og prikking i hender og føtter.

Kolinerge narkotika

Kolinerge øyedråper øke dreneringen av fluid fra øyet. De gjør dette ved å forårsake innsnevring av din elev, noe som kan føre til vanskeligheter med å se i svakt lys.

Prostaglandiner

Prostaglandiner er nyere legemidler som brukes til å behandle høyt trykk i øyet. De jobber også ved å øke væske drenering fra øyet. Disse stoffene har en tendens til å føre til en gradvis endring i fargen på øynene dine, fordi de øker mengden av brunt pigment i iris. De kan forårsake svie og tåkesyn. og leveres som øyedråper.