Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Presbyopi

Hvordan diagnostisere Presbyopi


Presbyopi er redusert evne av øyet å fokusere på nær objekter. Det utvikler vanligvis etter en alder av 40 og er en normal del av aldringsprosessen. Lesebriller er vanlig behandling for presbyopi selv om kirurgi er blitt en stadig mer vanlig alternativ.

Hvordan diagnostisere Presbyopi

•  Skaff pasientens historie. Utbruddet av presbyopi er vanligvis preget av behovet for å holde ut på armlengdes avstand, spesielt i dårlige lysforhold. Pasienter som er nærsynt kan oppleve at de ikke lenger trenger briller for å lese.

Observer flere symptomer på presbyopi. Øynene blir fort slitne og langvarig lesing kan bli ubehagelig og kan være ledsaget av hodepine. Tåkesyn er også vanlig, spesielt ved endring av betraktningsavstand.

Monitor progresjon av presbyopi. En persons evne til å fokusere på nære objekter avtar gjennom hele livet og minsteavstanden er omtrent en fot i en alder av 45. Dette kan bli innkvartert ved å bare strekke armene å lese.

måle graden av overnatting som øynene er i stand til. Dette synker til ca to dioptrier i en alder av 50, noe som medførte at pasienten vil definitivt trenger lesebriller. Pasienter med god avstand visjon kan oppleve at de kan bruke over-the-counter lesebriller mens pasienter med dårlig avstand visjon vil trenge reseptbelagte lesebriller.

Forvent det presbyop øye å stabilisere seg på om lag en diopter korreksjon en gang etter fylte 55. Pasienter i denne aldersgruppen vil ofte trenger bifokale å imøtekomme dårlig nær og avstand visjon.