Digidexo.com

Hva er den ernæringsmessige verdien av en Apple?

Hva er den ernæringsmessige verdien av en Apple?


Å spise et eple om dagen er ikke garantert å holde legen borte, men regelmessig inkludert denne vanlig frukt i kostholdet ditt kan forbedre helsen din. Enten du liker et eple som en del av frokost eller holde denne frukten i pulten din for en rask matbit på jobb, er det lastet med ernæring, og hvis du ser på din vekt, kan også spille en nyttig rolle.

Grunnleggende ernæring

Et stort eple, som måler omtrent 3 1/4 inches i diameter, har 116 kalorier. Et eple av denne størrelsen har også 30,8 g karbohydrater, 23,2 gram sukker og 5,4 g totalt kostfiber. Denne frukten er ikke en betydelig kilde til protein eller fett. Bananer har en sammenlignbar kaloriverdi, med 121 kalorier i en stor banan. Hvis du prøver å gå ned i vekt, ikke mist motet av 100-pluss kalorier i et eple, gitt frukt ernæringsmessige fordeler.

Noen vitaminer

Med hver bit av et eple, du øke inntaket av flere vitaminer. Mest kjent blant disse er vitamin C, noe som gir funksjoner som vekst av kroppens vev. Et stort eple gir om lag 14 prosent av den daglige anbefalingen for vitamin C for kvinner og 11 prosent for menn. Epler er også en kilde til fytokjemikalier, som finnes i skallet og fruktkjøttet. Tar i disse forbindelsene kan spille en verdifull rolle i å minske risikoen for sykdommer som kreft.

Mange Minerals

Epler inneholder en rekke mineraler, inkludert kalsium, jern, magnesium, fosfor, kalium, natrium og sink. Denne frukt, men gir ikke en betydelig prosentandel av det daglige innstilling av noen av disse mineraler. For eksempel kan et stort Apples 239 milligram kalium synes betydelig, men dette beløpet er bare fem prosent av den daglige anbefalingen for voksne. Fordi skall av din Apple er pakket full av mineraler, spise det for å få høyest næringsverdi.

To typer fiber

Epler er en viktig frukt å legge til kosthold for å hjelpe deg å møte dine daglige anbefaling av fiber. Et stort eple gir om lag 22 prosent av den daglige anbefaling av fiber for kvinner og 14 prosent for menn. Fiber er verdifullt ikke bare for å hjelpe å holde tarmer vanlig, men også for å bremse hastigheten som blodsukkeret stiger, forbedre kolon helse og redusere appetitten. Epler inneholder en kombinasjon av oppløselig og uoppløselig fiber. Frukten hud inneholder sistnevnte type fiber, som er sentral i påskynde bevegelse av mat gjennom tarmen. Som sådan, unngå peeling eplet for å få mest mulig ut av sin fiber.