Digidexo.com

Hornhinneødem & Dry Eye Syndrome

Hornhinneødem er hevelse i hornhinnen i øyet som gir tåkesyn og visuelle forvrengninger. Årsakene til hornhinneødem inkluderer skade på øyet, forbi øyekirurgi og over-bruk av kontaktlinser, som kan tørke øynene. Tørre øyne syndrom kan føre til lignende synsproblemer som hornhinneødem, og milde tilfeller blir behandlet på lignende måter.

Hornhinneødem Symptomer

Tidlige symptomer på hornhinneødem tåkesyn som kan være verre når du først våkner om morgenen, sammen med visuelle forvrengninger som glorier og regnbuer rundt lys.

Hornhinneødem Årsaker

Kirurgiske prosedyrer som for eksempel grå stær, skader på hornhinnen fra en skade som et slag mot hodet, over-bruk av kontaktlinser og en sykdom i øyet kalles Fuchs 'endothelial dystrofi kan føre til hornhinneødem.

Tørre øyne Symptomer

Symptomer på tørre øyne inkluderer en manglende evne til å produsere tårer, kløe, svie, rødhet, tåkesyn og dobbeltsyn.

Tørre øyne Årsaker

Tørre øyne syndrom kan være forårsaket av kroniske allergier, røyking, over-bruk av kontaktlinser og redusert funksjon av tårekjertelen på grunn av alder.

Eye Behandlinger

Kunstige tårer kan brukes til å behandle milde tilfeller av hornhinneødem og tørre øyne syndrom; moderate til alvorlige tilfeller kan det være nødvendig kirurgiske prosedyrer slik som plassering av tårekanal plugger, korneal transplantasjon eller linse erstatning.

Bivirkninger

Kunstige tårer kan ytterligere redusere kroppens evne til å produsere naturlige tårer; kirurgiske prosedyren risikoer inkluderer synstap, sår eller infeksjoner i øyet.

Forebygging / løsning

Selv om det er ingen kur for hornhinneødem eller tørre øyne syndrom, kan komplikasjoner forebygges om regelmessig bruk av smøre øyedråper og regelmessige øye eksamener.