Digidexo.com

Hvordan overvinne Uføre Barriers

Hvordan overvinne Uføre Barriers


Når folk flest tenker på en funksjonshemming, tenker de på en rullestol-bundet person ute av stand til å gå, eller en person som er døv eller blind; imidlertid hemming inkluderer også problemer slik som kreft og kroniske sykdommer, slik som AIDS. Personer med slike funksjonshemninger vil ofte møte noen barrierer, enten disse barrierene er fysisk, mental eller på jobben. Det er flere ting en person med en funksjonshemming kan gjøre for å overvinne disse barrierene.

Hvordan overvinne Uføre Barriers

•  Kjenn dine rettigheter. For å hindre diskriminering når du søker på en jobb eller delta på college, er det viktig at du forstår dine rettigheter som individ. For eksempel, Americans with Disabilities Act (ADA) tilbyr sivile rettigheter beskyttelse til mennesker med nedsatt funksjonsevne hele styret, inkludert de med kroniske sykdommer som AIDS og post-traumatisk stresslidelse. ADA beskytter personer med nedsatt funksjonsevne fra å bli diskriminert, som å bli nektet en jobb på grunn av en funksjonshemming.

Ta del i aktiviteter. Bare fordi du har en funksjonshemning betyr ikke at du må være inaktive. Vurder dine evner og hvilke typer aktiviteter der du er i stand til å delta. Noen aktiviteter inkluderer å bli et idrettslag, en sjakk klubb, bokklubb, ridning, matlagingskurs og yoga. Å være aktiv er ikke bare sunn, men kan øke selvtilliten din og forbedre humøret også.

Endre din tenkning. Noen personer med funksjonshemninger tillate mentale barrierer for å holde dem fra å nyte sine styrker og talenter; I stedet fokuserer de på deres svakhet. Ofte en funksjonshemming kan gjøre en individuell følelse beseiret eller håpløs. I stedet for å fokusere på de tingene du ikke kan gjøre på grunn av funksjonshemming, sette fokus på de tingene du kan gjøre. Endre din indre språk fra "Jeg kan ikke" til "jeg kan." Tro på dine evner og styrker som du har. For hver gang en beseiret tanke kryper inn i hjernen din, umiddelbart erstatte den med en positiv en. Du kan til og med holde en journal eller blogg av dine affirmasjoner. For eksempel, i dagboken din bør du skrive positive uttalelser som fokuserer kun på dine sterke sider, uansett hvor stor eller liten. Slike uttalelser kan omfatte, "Jeg er en god kommunikator" eller "Jeg har en rask hånd i Poker" og "Jeg har god balanse i yoga."

Bli involvert med frivillig arbeid. Kanskje du kan ønske å delta i organisasjoner for personer som deler en lignende funksjonshemming. Arbeide med andre for å bidra til å forbedre deres livsstil er generelt bra for ditt velvære og kan forbedre din selvtillit. Du kan selv ønsker å vurdere å organisere en tale eller fundraiser i samfunnet som bidrar til å heve penger for organisasjoner eller forskning forpliktet til fordel individer med at funksjonshemming. Det er en god måte for å øke bevisstheten og en bedre forståelse av mennesker møtt med funksjonshemninger også.