Digidexo.com

Low Calorie & Low Carb Foods

Lav kalori og lav carb matvarer som frukt, fisk, fjærkre og grønnsaker er avgjørende for å opprettholde en sunn livsstil. Disse matvarer forebygge mange sykdommer, som hjerte-og karsykdommer, diabetes og høyt blodtrykk. Å spise disse matvarene øker også hvor lenge du lever, og gir deg mer energi enn å spise en diett med høy kalorier og karbohydrater.

Frukt

Fersk frukt er lav i kalorier. Frukt som blåbær, sitrusfrukter og kiwi er høy i antioksidanter og bidrar til å holde kroppen i topp stand. Spis søte frukter i stedet for sukkerholdige matvarer som kjeks, kaker og iskrem.

Fisk

Fisk, spesielt laks, inneholder lite kalorier, ikke karbohydrater og er høy i omega-3 fettsyrer, som bidrar til å forhindre høyt kolesterol, slag og hjerte-og karsykdommer.

Fjærkre

Fjærfe (uten hud) er et utmerket tillegg til et sunt kosthold og inneholder ingen karbohydrater og lite kalorier.

Grønnsaker

Grønnsaker inneholder lave, sunne karbohydrater og lite kalorier. Velg fargerike grønnsaker som brokkoli, spinat, gulrøtter og paprika (rød, grønn, gul og oransje) for å bidra til å forhindre hjerteinfarkt og diabetes.

Fun Fact

Vannmelon, jordbær og honningmelon er de tre beste low-carb frukt. Ruccola, agurk og brokkoli Raab er de tre laveste-carb grønnsaker.