Digidexo.com

Ufrivillig Cycles & Nutrition

Ufrivillig Cycles & Nutrition


Når en kvinne opplever fruktbarhet syklus uregelmessigheter eller infertilitet, ofte slår hun til medisiner for å hjelpe regulere kroppen hennes. Imidlertid kan riktig ernæring og kosttilskudd gjøre en merkbar forskjell for problemer som ufruktbarhet, uregelmessige sykluser og post-menstrual syndrom.

Funksjon

For en fruktbarhet syklus for å fungere skikkelig, må visse hormoner bli sluppet å indusere eggløsning og vedlikeholde syklusen etterpå. I begynnelsen av syklusen, hypofysen slipper follikkelstimulerende hormon (FSH), som ber eggløsning. Som hårsekken utvikler, skiller det østrogen, noe som bidrar til å skape en slimete fôr i livmoren for å hjelpe med sperm migrasjon. Når østrogennivået når et visst punkt, et annet hormon - det luteiniserende hormon (LH) - frigjøres og forårsaker eggløsning. En bølge av progesteron hjelper opprettholde livmorslimhinnen for mulig implantasjon etter eggløsning i ca 10 til 14 dager.

Uregelmessige sykluser og ernæring

Marilyn Shannon, forfatter av "Fertility Cycle og ernæring," sier at fruktbarhet sykluser har varierende grad av regularitet, fra litt uregelmessig helt infertile. Kvinner som lider av uregelmessige sykluser eller infertilitet kan ha en rekke problemer, inkludert en lutealfase utilstrekkelighet, lav skjoldbrusk funksjon, hypertyreose eller å være være for overvektig eller for mager. En kort lutealfase - tiden mellom eggløsning og en kvinnes neste menstruasjon - vil hemme graviditet, som mangel på progesteron hindrer et befruktet egg fra implanteres. En lutealfase anses kort når det er mindre enn 10 dager. For å bidra til å øke lutealfasen, anbefaler Shannon tar 200-600 mg vitamin B6 per dag. Også, for å korrigere skjoldbrusk problemer knyttet til fruktbarhet, legge iodized salt i kostholdet ditt. For å hjelpe til skjoldbrusk-funksjon, kan vitaminene A, B, C, sink og selen og tilsett essensielle fettsyrer i form av lin av saflorolje. Å være overvektig eller for tynn kan påvirke sykluser. For å gå ned i vekt, anbefaler Shannon sunn ernæring med små snacks og regelmessig mosjon. Unngå koffein og sukker i tillegg.

Premenstruelle og ernæring

PMS symptomer vanligvis kommer etter eggløsning, og kan omfatte en eller flere av følgende: nervøs spenning, humørsvingninger, vektøkning, hevelse, ømme bryster, hodepine, cravings eller depresjon. For å bidra til å lindre disse symptomene, begrense forbruket av raffinert sukker til 5 ss. en dag. Begrenser også salt, rødt kjøtt, alkohol, kaffe, te og sjokolade. Stol på fisk, fjærfe, hele korn og belgfrukter som kilder til protein i stedet for rødt kjøtt og meieriprodukter. Har ikke mer enn to porsjoner meieriprodukter om dagen. Til slutt, begrense inntaket av fett og øke komplekse karbohydrater og grønne bladgrønnsaker, belgfrukter, hele korn og kornprodukter.

Vanskelig Menstruasjon

De som har tung, langvarig blødning eller smertefull menstruasjon kan ha nytte av å legge visse kosttilskudd og matvarer. Vitamin A-mangel kan være en årsak til kraftig menstruasjon, og sink og vitamin E er assosiert med normal menstruasjonsblødning. Essensielle fettsyrer slik som linfrøolje kan bidra koagulere blod og fremme normal menstruasjonsvæske. For smertefull menstruasjon, 800-1000 mg magnesium om dagen kan bidra til å lindre kramper.

Betraktninger

Shannon foreslår etter en 80/20 regelen. Fordi vi lever i kultur der det er upraktisk å forvente en 100 prosent sunt kosthold, prøv å bare gjøre behandler om lag 20 prosent av inntaket.