Digidexo.com

Hvorfor folk har brune flekker i deres øyne?

Brune flekker i øyet er en kosmetisk tilstand som ligner på fregner. De brune flekkene er smertefri og vanligvis ufarlig, selv om flekker som oppstår plutselig, endrer fasong eller størrelse, eller som følge synsproblemer bør undersøkes av lege.

Beliggenhet

Brune flekker i øynene er områder av pigment på det hvite i øyet. Den hvite i øyet er en tynn hinne over øyeeplet, kalt sclera. Utsiden av sclera er normalt glatt og hvit.

Årsak

Brune flekker på det hvite i øyet er forårsaket av melatonin, det samme stoff som fører til fregner og føflekker på huden. Brune flekker på øynene kan oppstå når som helst, og kan øke i antall, men ikke svekkes eller forsvinne når de har dukket opp.

Betraktninger

Brune flekker på den hvite delen av øyeeplet forekomme oftere hos mørkhudede mennesker, spesielt mennesker av afrikansk kulturarv. De er også mer vanlig hos mennesker som fregne tungt i solen.

Forebygging / løsning

Brune flekker på øyet kan ikke kureres eller fjernet. For å hindre flere brune flekker fra å vises, bære en bredbremmet hatt og solbriller for å beskytte øynene mot sollys.

Advarsel

Hvis brune flekker på øynene forekommer i forbindelse med synsproblemer, eller om de endrer i størrelse eller form, ta kontakt med en øyelege - en lege som er spesialist på sykdommer og behandling av øyet.