Digidexo.com

Herbal rettsmidler og øyedråper for glaukom

Grønn stær er den nest største årsaken til blindhet, selv om den skade som er påført synsnerven er ofte ikke merkbar før sykdommen har nådd et avansert stadium. Nedskrivning av den optiske nerven skyldes unormalt høyt trykk i øyet. Tidlig diagnose og behandling kan minimere skaden. Derfor er det viktig at din øyet lege ofte måler intraokulært trykk i øyet. Glaukom kan ikke kureres. Men med riktig pleie, synstap kan bli redusert eller forhindret.

Øyedråper

Behandling for glaukom ofte begynner med minst én resept på medisinert øyedråper. Hvis du får to eller flere forskjellige typer øyedråper, være sikker på å spørre legen din hvor lenge du bør vente mellom programmer. Det er seks forskjellige typer øyedråper som kan gis til pasienter som lider av grønn stær:

Betablokkere redusere produksjon av vandig humor (væske) i øyet. De blir tatt en til to ganger per dag. Noen beta-blocker øyedråper inkluderer Timoptol, Nyogel, Teoptic og Betoptic.

Alpha-agonister også redusere produksjonen av fluid i øyet. De er vanligvis foreskrevet for bruk 2-3 ganger om dagen. Alphagan og Iopidine er de to vanligste typene alfa-agonist øyedråper.

Prostaglandin-lignende forbindelser. Disse dråpene øker utstrømningen av fluid fra øyet. De er vanligvis tas en gang om dagen, oftest om natten, før sengetid. De tre vanligste prostaglandin øyedråper inkluderer Xalatan, Lumigan og behandling med TRAVATAN.

Karboanhydrase-inhibitorer, som vanligvis går under navnene AZOPT eller Trusopt, minsker produksjonen av fluid i øyet og er ofte foreskrevet for bruk 2-3 ganger om dagen.

Kolinerge agonister går under navnet Pilocarpine og dråpene må benyttes tre til fire ganger om dagen. Det øker utstrømningen av fluid fra øyet.

Kombinasjoner er øyedråper på markedet som kombinerer egenskapene til to eller flere dråper inn i en flaske. De omfatter Xalacom og Cosopt.

Urte legemidler og alternativ medisin

Mange naturmidler har blitt markedsført som behandling for glaukom, selv om ingen har vist seg helt effektiv. Flere studier har vist at ginkgo biloba kan gi noen fordeler for pasienter med glaukom, som det øker blodstrømmen til øyet uten å øke intraokulært trykk, blodtrykk eller hjertefrekvens. Ekstrakt av blåbær, den europeiske blåbær, er også ofte nevnt som en urte behandling for glaukom. Det sies å øke nattsyn og redusere gjenskinn utvinning tid. Til dags dato er det ingen vitenskapelige data som tyder på det er verdifullt i å forebygge eller bremse effektene av glaukom. Til slutt, har noen studier antydet marihuana som en effektiv, alternativ behandling for glaukom. Selv om det har blitt vist å redusere indre trykk i øyet, er konstant inhalering (opp til hver tredje time). Den utvidede oral bruk eller innånding av marihuana kan også generere betydelige bivirkninger som kan kreve behandling i sin egen rett. Alltid konsultere en medisinsk faglig før du tar noen urte eller alternative behandlinger.