Digidexo.com

Virkningene av dataskjermer på øynene

Enten på jobb eller hjemme, har datamaskiner blitt en stor del av våre liv. Stirre på en skjerm i timevis kan føre til ubehag for øynene også kjent som Computer Vision Syndrome (CVS).

Symptomer

CVS oppstår når øynene er overarbeidet i lange perioder av gangen. Mange har rapportert hodepine og belastningen på øynene etter å ha jobbet på en datamaskin. Litt erfaring tåkesyn eller nakke og skuldersmerter.

Utholdenhet av problemer

Dette er kortsiktige problemer og har en tendens til å rydde opp kort tid etter at de forlot datamaskinen. Det er ingen bevis for at dataskjermen kan føre til langvarig eller permanent skade på øyet.

Pre-eksisterende problemer

Effektene av CVS kan nøle etter den lidende har forlatt sin datamaskin. Dette kan være forårsaket av en eksisterende visjon problem. Belastningen på skjermen på allerede anstrengt syn kan forlenge ubehag, men er ikke knyttet til noen permanent skade.

Visuelle utfordringer av datamaskiner

Tekst vises på en skjerm er ikke så skarp som bokstaver på en side. Denne relativt uklar tekst gjør øyet arbeidet vanskeligere å fokusere. Gjenskinn på datamaskinen reduserer også kontrasten gjør det vanskeligere å lese.

Forebygging

Gi øynene dine en pause. Bruke noen minutter hver time fra dataskjermen. Dette vil tillate øynene dine til å slappe av fra belastningen. Prøv å veksle mellom datamaskin og papirarbeid.