Digidexo.com

Natural Peanut Butter ernæringsmessige fakta

Natural Peanut Butter ernæringsmessige fakta


Peanøttsmør er en næringsrik og rimelig tillegg til din daglige diett. Ifølge dietitians ved UCLA, er peanøttsmør full av sunne, umettede fettsyrer, som fremmer hjerte helse ved å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. Dessuten er peanøttsmør billig og enkelt å betjene, og er den perfekte snack for idrettsutøvere som ønsker en rask dose av energiproduserende kalorier.

Vitaminer og mineraler

The Peanut Institute, en nonprofit peanut-utdanningsgruppe, har samlet en liste over peanut-ernæring data at det sanket fra US Department of Agriculture ernæring database. The Peanut Institute sier at peanøtter er en god kilde for magnesium, kobber, fosfor, sink og kalium. Andre steder, skriver registrert kostholdsekspert Nancy Clark at peanøttsmør er en viktig kilde til vitamin E, magnesium, resveratol, folat og en liten mengde av sink.

Naturlig vs Commercial

Clark diskuterer forskjellene mellom naturlig peanøttsmør og kommersielle peanøttsmør (som Skippy eller Jif). De friske umettede fettsyrer i naturlig peanøttsmør tendens til å være flytende ved romtemperatur. Prosessen som kommersiell peanøttsmør produsenter bruker for å minimere skjemmende væske konverterer noen av de gode fettstoffer (mono og flerumettet) inn i dårlige de (trans-fett). Men som Clark påpeker, er kommersiell peanøttsmør fortsatt ganske sunt. Bare 3,5 av de 17 totale gram fett i en 2 ss. servering av kommersielle peanøttsmør er usunt fett.

Hvor befinner Exact data

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) har skapt National Nutrient Database for Standard Reference, en ressurs der du kan finne eksakte data for din favoritt type peanøttsmør. Ulike typer peanøttsmør (glatt, tykk, befestet og salt) har ulike ernæring verdier. For eksempel, i henhold til databasen, er glatt, redusert fett peanøttsmør 5,76 g av mettede fettsyrer per 100 gr. Vitamin- og mineral-forsterkede chunky peanøttsmør har 7,972 g per 100 g. Flere ernæring data kan bli funnet på USDA nettsted (se Ressurser).

Fordeler til Idrettsutøvere

Clark påpeker at de mange kalorier som finnes i peanøttsmør gjøre det en rimelig ernæring kilde for idrettsutøvere, noen av dem trenger å spise mer enn 3000 kalorier om dagen. Clarks sier at en 100-kalori servering av peanøttsmør (1 ss.) Koster 7 cent. Andre kilder koste langt mer. For eksempel, en 100-kalori servering av tunfisk koster 60 cent; deli kalkun bryst koster 75 cent. Også har peanøttsmør protein, som kroppen bruker til å bygge og reparere musklene. Clark påpeker at peanøttsmør er ikke så protein-tett som andre matvarer, så hun foreslår å drikke et høyt glass melk med peanøttsmør å supplere protein inntaket.

Fordeler til Dieters

Mange dieters tror de trenger å styre klar av peanøttsmør på grunn av sin høye kalori teller. Men Clark påpeker at den lille bit av fiber finnes i peanøttsmør (1 g per spiseskje) kombinert med proteininnhold kan gi dieters en følelse av metthet, eller fylde. Hvis du føler deg full, vil du spise mindre, så en porsjon peanøttsmør kan faktisk bidra til å holde det samlede kaloriinntaket ned. Clark siterer en Purdue University studie som sa dieters som regelmessig spiser peanøtter ikke overspise.