Digidexo.com

History of Tannkrem

Tannpuss agenter dato så langt tilbake som 5000 f.Kr. Egypt, Romerriket, Hellas og Kina brukt ulike formler gjennom tusener av år. Den første kommersielle tannkrem ikke vises før 1800-tallet, men, og det var ganske litt annerledes enn våre moderne versjoner av tannkrem.

Historie

Egypterne i oldtiden var rengjøring tennene med en krem ​​laget av eggeskall og pulverisert asken av okser hover, blandet med myrra, pimpstein og vann. Av 500 f.Kr., ble mennesker i Kina, Hellas og Roma ved hjelp av knust østers og krabbe skjell, sammen med knuste bein, hover og horn av ulike dyr i tannpulver. De lagt kull eller bark pulver til pusten frisket. Over tid, det kinesiske folket lagt ginseng, mynte og salt, og romerne blandet en formel av salt, mynteblader og iris.
Den geniale Romerne lagt hjortetakk for sine ammoniakk bleking egenskaper, og deretter lagt human urin, som også ble brukt i hvitvasking. Den romerske keiser Nero pålagt enda en skatt på urin i det første århundre e.Kr. Folk enten brukt pinner, frynsete kvister eller fingrene som børster.
Gamle skrifter tyder på at folk brukte alle disse slags blandinger å rengjøre tennene og gjør dem hvite, fikse løse tenner, styrke tannkjøttet og bringe lettelse for tannpine.

Advarsel

Persiske skrifter fra rundt 1000 AD advarte folk til å slutte å bruke slike harde slipemidler i sine tannpulver. Disse forfatterne anbefales hjortetakk, sneglehus og gips, sammen med honning og ulike urter og mineraler.

Funksjoner

Kommersiell tann rengjøring pulver ble introdusert i Storbritannia i slutten av 1700, og ble solgt i keramiske krukker. Flere pulver dukket raskt opp på scenen, alle veldig slitende, inkludert ingredienser som knust murstein og pulverisert Kina. Natron var vanligvis den viktigste bestanddel.

Betydning

Ved tidlig til midten av 1800-tallet, hjemmelaget og patenterte tannpulver hadde blitt populær over hele Europa, og ble vanligvis laget av kalk, såpe og salt. Til slutt ble det tilsatt boraks pulver fordi det oppskummede, og glycerol for å gjøre stoffene smake bedre.

En tannlege ved navn Dr. Washington Wentworth Sheffield trolig oppfant den første tannkremen et sted rundt 1850, selv om Colgate selskapet også gjør krav på å være den første. Colgate begynte masseproduksjon av tannkrem i 1870, pakket i en krukke som pulver. Sheffield hadde brukt hans tannkrem i sin praksis, og etter en positiv respons fra sine kunder, konstruerte han en liten fabrikk for å produsere Dr. Sheffields Creme Dentrifice.

Funksjon

Både Sheffield og Colgate introduserte sammentannkremtuber i slutten av 1890-tallet. Colgate kalte deres produkt Colgate Ribbon Dental Creme. Røret ble laget av tinn og bly, og forble i utgangspunktet den samme inntil en mangel på ledelse under andre verdenskrig tvang produksjon av rør laget av aluminium og plast. På 1990-tallet ble plastrørene uten metall innført.

Time Frame

Kommersielle tannkrem fått masse popularitet i Europa tidlig på 1900-tallet, og til slutt tok av i USA etter første verdenskrig, og erstatter tannpulver for det meste på slutten av andre verdenskrig. Eventuelt ingredienser så som natriumlaurylsulfat erstattet såpe som skumming og emulgeringsmidler. Fluor ble innført i 1950, og for første gang, forut tannkrem en formidabel middel mot tannråte.