Digidexo.com

Medical Support for Diabetes

Medical Support for Diabetes


Diabetes er en sykdom karakterisert ved for høye glukosenivåer i blod, vanligvis forårsaket av problemer i måten kroppen produserer og bruker insulin, et hormon som hjelper cellene som har behov for energi til å absorbere glukose. Ofte en helsevesenet team består av forskjellige medisinske fagfolk kan arbeide sammen for å hjelpe en pasient med diabetes takle og kontrollere sykdommen gjennom medisiner og endringer i livsstil.

Om Diabetes

Det er to typer av diabetes. Type 1, som vanligvis er diagnostisert i barndommen, er et resultat av kroppens manglende evne til å produsere insulin. Type 2 diabetes er mye mer vanlig og er vanligvis diagnostisert i voksen alder. Denne typen diabetes er forårsaket når kroppen ikke produserer nok insulin eller cellene ignorere insulin, slik at blodsukkeret bygge opp i blodet. Ofte livsstilsendringer som sunnere mat og mosjon kan bidra til å forhindre type 2 diabetes.

Risikofaktorer

Medisinske fagfolk må være klar over risikofaktorer for diabetes og skjerm pasienter tilsvarende. Afro-amerikanere, meksikanske amerikanere og Pima-indianerne er på et høyere risiko for å utvikle diabetes enn andre etniske grupper. Fedme er en risikofaktor for diabetes, og overvektige unge mennesker eller folk som har vært overvektig i lang tid er på høyeste risiko. Genetikk kan også være relatert til risikoen for diabetes, så medisinske fagfolk bør ta en grundig familiehistorie for å avgjøre om diabetes er en bekymring.

Symptomer

Mange diabetes symptomer virke ufarlig, og så diabetes går ofte udiagnostisert. Medisinsk fagpersonell skal skjerme personer med høy risiko for diabetes for symptomer på sykdommen. Noen symptomer på diabetes inkluderer hyppig vannlating, økt sult og tørst, uvanlig vekttap og ekstrem trøtthet eller irritabilitet. Diabetes kan også forstyrre kroppens helingsprosess, som fører til hyppige infeksjoner og langsom helbredelse av kutt og blåmerker.

Et medisinsk team

For en kronisk sykdom som diabetes, flere medisinske fagfolk jobber ofte sammen med en pasient for å finne den beste måten å håndtere sykdommen. Ofte en primær omsorgsperson er den første til å diagnostisere diabetes, og at legen kan ringe inn spesialister som endokrinologer hvis hun ikke har mye erfaring omsorg for diabetes eller hvis pasienten har komplikasjoner fra diabetes. Sykepleier lærere er registrerte sykepleiere med spesiell opplæring i diabetes. En sykepleier pedagog vil hjelpe en pasient til å lære om sykdommen og hvordan de skal takle det. En registrert kostholdsekspert er en medisinsk faglig opplæring i ernæring. En kostholdsekspert kan hjelpe en pasient med diabetes lære å spise sunnere og gjøre endringer i livsstil å håndtere sykdommen. Psykisk helsepersonell som sosialarbeidere eller terapeuter kan også være en del av helsevesenet team, hjelpe en pasient å håndtere stress og komme til enighet med sin sykdom.

Behandling

Vanligvis diabetes behandles med insulin injeksjoner. Det finnes mange forskjellige typer av insulin er tilgjengelig for behandling, og en lege må finne den type som fungerer best for en spesiell pasient. Ofte pasienter må overvåke sine egne blodsukkernivået og injisere seg regelmessig med insulin, og en medisinsk faglig må kunne utdanne en pasient om egenomsorg. Medisinsk fagpersonell kan også opplyse om og oppmuntre livsstilsendringer som kan hjelpe kontrollere diabetes.