Digidexo.com

Hva er en Kolesterol Reading?

Kolesterol er et voksaktig materiale som utgjør det ytre lag av hver celle i kroppen. Det eksisterer også utsiden av celleveggene i hele blodet. Kroppene våre gjør kolesterol og vi også få det fra maten vi spiser. Ettersom for mye kolesterol kan føre til sykdom, blir en kolesterol avlesning som brukes til å måle mengden av denne substans i blodet, i dets forskjellige former.

Identifikasjon

En avlesning måler kolesterol nivåene av forskjellige typer av kolesterol i blodet. Resultatene er uttrykt i milligram per desiliter (mg / dl) av blod.

Typer

En grunnleggende kolesterol test måler bare totalkolesterol. En full lipidprofil forteller også hva som del av det totale er low-density lipoprotein (LDL, eller dårlige kolesterolet), hvilken del er high-density lipoprotein (HDL, eller god kolesterol) og måler triglyseridnivåer, som er suspendert fettstoffer i blodet .

Testing Metode

Begge typer av kolesterolavlesninger kan gjøres gjennom et lite fingerstikk med bare noen få dråper blod, eller med en full blodprøvetaking fra en blodåre.

Time Frame

Kolesterol leseresultater gjort med en finger stick er klar i løpet av noen minutter. Readings gjort via en full blodprøvetaking må sendes til et laboratorium for analyse, noe som kan ta flere dager.

Hensynet

For å sikre den høyeste nøyaktighet av et kolesterol lesing, bør blod trekkes etter en 12-timers fort fra alle faste stoffer og væsker.

Betydning

Kolesterol målinger er viktige fordi de totale kolesterol, LDL og HDL nivå er indikatorer på risikoen for å utvikle hjertesykdom. Høye total kolesterol og LDL-nivå er forbundet med økt risiko, mens høy HDL nivåer redusere risikoen for hjertesykdommer.