Digidexo.com

Hvilke funksjoner av en arterie?

Funksjonene i en arterie er utformet for å strømlinjeforme strømmen av blod og effektivt flytte den i hele kroppen. Samordning med hjertet, muskelaktivitet og fleksibilitet er nødvendig.

Typer

De to primære typer arterier er pulmonal og systemisk. Lungene arteriene flytte blod fra hjertet til lungene for å frigjøre karbondioksid og legge oksygen. Systemiske arterier leverer oksygenrikt blod fra hjertet til resten av kroppen.

Primær

Aorta er politimesteren systemisk arterien og hovedpulsåren av kroppen. Det reiser fra hjertet gjennom magen og grener ut i hver etappe.

Funksjoner

Designet for å legge til rette for effektiv blodstrøm, er den indre foring av en arterie glatt. "En arterie faktisk har tre lag: et ytre lag av vev, en muskuløs midten, og et indre lag av epitelceller,» ifølge The Franklin Institute. "The muskel i midten er elastisk og veldig sterk."

Funksjon

Den muskuløse delen av arterien fungerer i tandem med hjertet ved å utvide og kontrahering med hvert hjerteslag. "Det er den elastisiteten i arteriene som opprettholder presset på blod når hjertet slapper av, og holder den flyter fremover,» sier The National Health Museum.

Betraktninger

Det er denne utvide og entreprenør som er undersøkt når helsepersonell "tar" blodtrykket. Systolisk trykk måler arterietrykk under hjertet sammentrekning mens diastolisk trykk oppstår i mellomrommet mellom riene.