Digidexo.com

Tips for å kurere dårlig ånde

Dårlig ånde kan være resultatet av dårlig dental hygiene, matvarer nylig har spist eller en indikasjon på sykdommen. Hvis du har dårlig ånde at du ikke kan tillegge til mat - og det går ikke bort med vanlig børsting - du bør la din lege eller tannlege vet.

Årsaker

Spis hvitløk, kål eller løk, og du vil sannsynligvis utvikle en midlertidig tilfelle av dårlig ånde. Sigarettrøyking kan også føre til at pusten å lukte ille. Feilaktig rengjøring av proteser, en abscessed tann, munntørrhet, hulrom, og tannkjøtt sykdommer tillate bakterier å vokse i munnen og utvikle en stygg lukt. Så gjør luftveisinfeksjoner i lunger, hals eller bihulene. Dårlig ånde kan også være en indikasjon på alvorlige sykdommer som diabetes, sure oppstøt, nyresvikt, kreft, eller tarmobstruksjon.

Hjem Behandling

Puss tennene og tungen etter hvert måltid; tanntråd daglig. Bruk en tunge skraper på tungen for å rengjøre den grundig. Har et reserve tannbørste med deg til jobb eller når du går ut for å spise slik at du kan rengjøre tennene før lukt kan utvikle seg. Bytt ut tannbørsten minst hver tredje måned. Hvis du bruker gebiss, fjerne dem og børste dem under rennende vann etter hvert måltid. Suge dem i protese cleanser en gang om dagen for å drepe bakterier og redusere lukt.

Unngå å bruke munnvann som inneholder alkohol fordi det kan tørke munnen og gjøre ting verre. Tygg på mynte eller fersk persille å bekjempe dårlig ånde etter å ha spist. Bruk sukkerfri harde drops eller sukkerfri tyggegummi for å øke spytt og forebygge tørr munn. Pust mints fungerer bare midlertidig, og kan faktisk hjelpe bakterier å formere seg. Slutte å røyke. Røyking tørker ut munnen og etterlater en rest på tennene og tungen. Drikke åtte glass vann om dagen for å holde munnen fuktig, og for å vaske bort matrester. Drikk vann i stedet for kaffe eller brus som koffein kan føre til dårlig ånde ved å tørke munnen.

Medisinsk behandling

Ta antibiotika hvis de er foreskrevet av legen din for å behandle en luftveisinfeksjon eller dental infeksjon som kan være årsaken til dårlig ånde. Dersom tørr munn er årsaken, kan legen forskrive en medisin som øker spyttproduksjon, eller gi deg en kunstig spytt løsning. Legen din vil gi deg en fysisk undersøkelse for å se om det er en underliggende medisinsk årsak til dårlig ånde. Han kan ta blodprøver, en hals kultur og en x-ray for å hjelpe ham å nå en diagnose.

Gjennomgå noen nødvendig tannbehandling er nødvendig for å korrigere din tannkjøttsykdom eller tannproblemer. Gå til tannlegen minst to ganger i året for en grundig rengjøring og påvisning av periodontal sykdom.