Digidexo.com

Stem Cell behandling for hjerneslag

Stem Cell behandling for hjerneslag


Ny slagpasienter antall ca 800.000 per år i USA alene. Det er også den tredje største dødsårsaken. Det deaktiverer mange overlevende i deres evne til å snakke og bevege seg. Worldwide, ifølge Verdens helseorganisasjon, 15 millioner mennesker hvert år lider slag, 5 millioner dør av det, og 5 millioner ansiktet permanent og alvorlig funksjonshemming. Medisinsk vitenskap første mål er å hjelpe slagpasienter overlever og redusere skader forårsaket av hjerneslag. For det andre er å finne behandlinger for å hjelpe pasienter gjenopprette sine evner så mye som mulig. Forskere tester nye stamcellebehandlinger for både grunner. Resultatene av disse testene gir håp til alle.

Årsaker

Omtrent 87 prosent av iskemisk slag er, når en blodpropp kommer inn i hjernen og blokkerer blodårer. Dette stopper umiddelbart oksygen og næringsstoffer fra visse deler av hjernen. Innen minutter, hjernecellene svekkes eller dør. Om 13 prosent av slag er hemoragisk, når blodårene i hjernen sprekker. Strokes er den ledende årsak til alvorlig funksjonshemming i USA og mange andre land.

Menneske Experiments

The London Times rapporterte om en stamcelleoperasjon på en 49 år gammel slagpasient i Tyskland. Forskere med International Neuroscience Institute i Hanover genmodifisert stamceller fra sin benmarg, deretter injisert dem inn i hjernen hans. Forskningen første formål var å vurdere om det var noen uheldige bivirkninger fra prosedyren; de fant ingen. Som for positive fordeler, uttalte forskningsleder, "Vi ser en sti av utvinning så godt som dette bare i mindretall av pasientene, så det er en oppmuntrende start." Flere behandlinger med menneskelige pasienter er planlagt.

Clinical Trials

Medical News Today rapporterte resultatene av et forskningsprosjekt rettssak ved University of Texas Medical School i Houston. En 61 år gammel slagpasient kom til sykehuset, ute av stand til å snakke, og med betydelig svakhet på sin høyre side. Han fikk en intravenøs injeksjon av hans egne benmarg stamceller. Etter to uker, gikk han hjem, i stand til å gå, gå i trapper, og begynner å snakke igjen. Han var den første pasienten i en studie å involvere totalt 10 pasienter.

Stroke Skade Studies

Proceedings of the National Academies of Science rapportert funn av forskere ved Stanford University School of Medicine i å bruke stamceller for hjerneslag skade. Deres formål var å se om de kunne helbrede hullene i hjernen igjen av hjerneslag skade. Ved hjelp av muse fag, ønsket forskerne å se om injiserte celler vil migrere til de riktige stedene og deretter slå inn de nødvendige celler. Noen av cellene gjorde nettopp det. Lederen for forskerteamet, Gary Steinberg, MD, PhD, konkluderte: "Vi sier ikke at vi kan behandle pasienter med en gang, men det er et stort skritt fremover. Dette gir oss stor optimisme for disse cellene. "

Betennelse og Strokes

Legenes første målet er å bremse eller stoppe hjerneskade under eller rett etter et slag. Stamcelle behandlinger kan gjøre det med opptil 60 prosent, ifølge nyere forskning. På Texas A & M University Institute for Regenerative Medicine, oppdaget forskerne at injisert stamceller inn i en slag-påvirket hjernen redusert betennelse, med noen av dem forandrer seg til nye nerveceller. De har også stimulert nye blodkar for å vokse og axoner å øke sin meldinger evne. Forsøket ble gjort på seks mus, og flere dyre behandlinger er planlagt før du går videre til studier på mennesker.

Potensial

Strokes er blant de mest fryktede medisinske problemer i dag. Som vitenskapen utvikler seg med nye behandlingsformer, blant annet ved hjelp av stamceller, kan den frykten vokse mindre. Et økende antall av bioteknologiske selskaper går inn i forskning og utvikling felt i å bruke stamceller for slag.