Digidexo.com

Grunner for stamming

Grunner for stamming


Stamming er en type taleforstyrrelse som er karakterisert ved at avbrytelsen av den standard strøm av snakker, i form av overdreven repetisjon, uvanlig stans eller utvidede stavelser eller lyder. Kommunikasjonen lidelse kan også forårsake unormale bevegelser av kroppen eller ansiktet for å forekomme. Flere årsaker er assosiert med sykdommen, som kan være en kronisk tilstand.

Utviklings

The National Institute of døvhet sier at stamming kan oppstå i løpet av tidsperioden da et lite barn er i ferd med å utvikle språkkunnskaper (mellom 2 og 8 år gamle). I så ung alder, er det vanlig for barn å stamme som en metode for å holde tritt med hjernens ønske om å kommunisere, selv om de muntlige ferdigheter ikke er fullt utviklet. Men flertallet av barn stoppe stamming etter noen år.

Arvelig

Ifølge Mayo Clinic, kan stamming være en arvelig tilstand. Mange voksne som stammer har søsken, besteforeldre og foreldre som også stammer når de snakker.

Miljø

Bortsett fra bare å være en mulig genetisk tilstand, kan stamming også oppstå på grunn av dynamikken og forventninger om en familie eller sosialt miljø. Barn som blir tatt opp i raskt tempo miljøer som oppmuntrer til høye forventninger i livet (enten faglig, sosialt eller annet) er ofte utsatt for å oppleve stamming, ifølge Stamming Foundation.

Neurogenics

The Mayo Clinic finner at stamming kan også skje på grunn av problemer med signalering mellom musklene som er ansvarlige for å snakke og hjernen. Hjernen mistet evnen til å håndtere alle de nødvendige komponenter i talen som følge av signalerings issues.This type stamming er mulig rett etter at en person har hatt skader i hjernen, trauma på hodet eller slag, og er derfor vanligvis referert til som "nevrogen stamming."