Digidexo.com

Effekter av Alchoholism på kvinner

Effekter av Alchoholism på kvinner


Mange menn og kvinner liker en og annen alkoholholdig drikke. Det er enda noen helsemessige fordeler forbundet med lys drikking. Ennå for noen, kan drikking blir overdreven og kan også føre til alkoholisme. Ifølge Marin Institute, er tung drikking eller alkoholisme forbruket av fem eller flere alkoholholdige drikkevarer innenfor en dag, for fem eller flere dager i løpet av en 30 dagers periode. Kvinne som drikker tungt, eller lider av alkoholisme, er utsatt for betydelig helserisiko.

Liver Disease

Kvinner er mer utsatt for påvirkning fra alkohol på grunn av høyere kroppsfett innhold, og mindre mengder av visse fordøyelsesenzymer ansvarlig for metabolizing alkohol. På grunn av disse forskjellene, går så mye som 30 prosent mer alkohol i blodstrømmen og reiser over hele kroppen. Dette setter en betydelig belastning ved filtreringen av leveren, noe som gjør kvinner mer utsatt enn menn til alkoholinduserte leversykdommer som hepatitt eller cirrhose.

Organskade

Tung drikking atferd hos kvinner kan påvirke andre vitale organer som hjerne og hjerte. Alkoholutløst hjerneskade forekommer oftere hos kvinner, som gjør en betydelig økt risiko for hjertesykdom. Som et resultat av kvinner har en 50 til 100 prosent høyere dødelighet enn menn resulterer fra forskjellige typer av organskade.

Hormonelle faktorer

Forskning tyder på at en økt risiko for organskade kan bli linket til høyere mengder av østrogen hos kvinner. Hormonelle forskjeller og endringer er alltid forekommer i hele kvinnens reproduktive liv. Disse endringene kan påvirke, eller bli påvirket av, betydelig alkoholkonsum. Pubertet, graviditet, og selv utbruddet av overgangsalder er knyttet til hvordan hormoner som østrogen påvirker alkohol metabolisme hos kvinner. I tillegg kan kvinner som er stordrikkere også være mer utsatt for brystkreft, og kan lide en økt risiko for endometriose.

Alkohol og graviditet

Moderat til tung alkoholforbruk påvirker negativt en kvinnes reproduktive helse. Kvinner som drikker mye ofte opplever høyere forekomst av infertilitet. Ovulasjonssyklusen og implantering av en blastocyst er betydelig svekket av alkoholnivåer i kroppen, noe som resulterer i problemer med befruktning. I tilfelle man blir gravid, er overlevelsen av fosteret kompromittert med tung drikking. Forbruk av moderat til tung mengder alkohol under svangerskapet er knyttet til føtalt alkoholsyndrom (FAS), og er den ledende årsaken til forebygges mental retardasjon.