Digidexo.com

Globale forsinket utvikling Symptomer

Globale forsinket utvikling Symptomer


Global utviklingsforsinkelse brukes til å beskrive en generell forsinkelse i to eller flere store områder av et barns utvikling. Utviklingsmessige forsinkelser, generelt, blir sett på på regelmessige besøk til legen. Barnelege vil avgjøre om global utviklingsforsinkelse er til stede. Årsaker til global utviklings forsinkelse kan være genetisk eller miljømessige. Noen årsaker er genetisk som Fragilt X-syndrom, en arvelig form for mental retardasjon, og Retts syndrom, en arvelig sykdom som fører til problemer med nervesystemet. Andre årsaker er for tidlig fødsel, bly eksponering og skjoldbrusk problemer. Hvis du mistenker at barnet ditt har noen utviklingsmessige forsinkelser, bør du diskutere dem med sin barnelege.

Motor Skills

Forsinkede motoriske ferdigheter er symptomer på global utviklingsforsinkelse. Hvis et barn ikke er i stand til å rulle over, sitte opp eller gå i riktig alder, kan barnelege mistanke om global utviklingsforsinkelse. Et barn skal begynne å rulle over på rundt 4 måneders alder. Sittende opp oppstår rundt 6 måneder. Et barn går på ca 12 til 14 måneder.

Læring og resonnering

Et barn som har vansker med å lære nye ting eller ikke kan resonnere alders hensiktsmessig kan vurderes for global utviklingsforsinkelse. En seks måneder gammel vil prøve å få til et leketøy som er utenfor rekkevidde. I området rundt 18 måneder, bør et barn har evnen til å peke til minst en del av kroppen. 2 år gammel, bør hun være i stand til å peke på to bilder og navngi en. En 2 1/2 år gamle kan vise til seks kroppsdeler.

Tale og språk

Hvis et barn ikke kan identifisere lyder, babble eller gjenta lyder, kan han ha global utviklingsforsinkelse. En seks måneder gammel bør være i stand til å slå til en stemme eller rallende lyd. Av ni måneder, bør han være å gjøre en stavelse lyder og kan være i stand til å si "pappa" eller "mamma." A 1-åringen skal kunne imitere lyder og være babling.

Sosiale og personlige ferdigheter

En 4-måneder gammel baby bør smil spontant og svare på hengivenhet. På 6 måneder, vil hun samhandle sosialt med hennes foreldre. Ved 1 år, vil han ha en sterk tilknytning til sine foreldre. Hun skal le med andre på 18-måneder gammel og spille sammen med andre ved to års alder. Et barn som ikke har disse sosiale ferdigheter kan ha global utviklingsforsinkelse.

Daglige aktiviteter

Selv små barn har daglige aktiviteter de skal være i stand til å fullføre. Barn med global utviklingsforsinkelse kan ha problemer med disse oppgavene som å spise eller dressing. På ni måneder, bør en baby være i stand til å mate seg selv, og han skulle drikke fra en kopp på ca 15 måneder. En 18 måneder gammel vil prøve å hjelpe til i huset. Evnen til å ta klærne av oppstår på rundt to år; å sette klær på oppstår rundt 6 måneder senere. En 3-åring skal kunne pusse sine egne tenner med hjelp.