Digidexo.com

Tegn og symptomer på kernicterus

Tegn og symptomer på kernicterus


Gulsott er en medisinsk tilstand som kan påvirke nyfødte babyer. Det gjør en babyens hud og øyne bli en gulaktig farge fordi leveren ikke er modne nok til å kvitte seg med overflødig pigment av røde blodlegemer, som kalles bilirubin. Selv om gulsott er ikke alvorlig nok til å forårsake nyfødte å gjennomgå behandling, kan komplikasjoner oppstå. En komplikasjon av ubehandlet gulsott kalles kjerneicterus. Kjerneicterus har egne symptomer enn gulsott at foreldre trenger å vite om.

Kjerneicterus

Kjerneicterus resulterer fra meget høye nivåer av bilirubin. Overskuddet av bilirubin reiser fra blodet og samler i hjernevev. US Centers for Disease Control (CDC) rapporterer at kernicterus er en type hjerneskade som forårsaker mental retardasjon, athetoid cerebral parese (ukontrollerbare bevegelser), synsproblemer som permanent har en oppadgående blikk, og hørselstap. Men før kjerneicterus forskudd til å forårsake noen ekstra medisinske tilstander eller problemer, er det tegn og symptomer som kan varsle foreldre og leger at det er til stede hos nyfødte.

Varselskilt

Advarsel tegn på kernicterus som indikerer når du skal ringe legen og få en avtale den dagen inkluderer den nyfødte har minst fire skitne eller våte bleier i en 24-timers periode. Også nyfødte bør se legen når de er masete, har en oransje eller gul hudfarge, og er vanskelig å våkne.

Tidlige tegn på kernicterus

I den tidlige fasen av kernicterus, vil foreldrene merke ekstrem gulsott. Den gulaktig farge avanserer til magen, bryst, armer eller ben. Den gulsott varer i mer enn tre uker. Nyfødte er vanligvis sløv og trøtt hele tiden. Faktisk kan de være vanskelig å våkne. Også nyfødte i den tidlige fasen av kernicterus mangler oppsiktsvekkende reflekser. Dette betyr at selv når redd, vil nyfødte ikke reagere. Et annet symptom på kernicterus er mangelen på en appetitt.

Tegn og symptomer på kjerneicterus i Midt Stage

Under midten stadium av kernicterus, foreldre merke forskjellige tegn. For eksempel foreldre merke til deres nyfødte gråter er mer high-pitched enn vanlig, og soft spot på hodet, eller fontanel, er svulmende. Hun kan også oppleve anfall. Den MedlinePlus Medical Encyclopedia sier at en annen kjerneicterus tegn er hvordan nyfødte bue ryggen med halsen overstrukket bakover.

Tegn på Advanced kjerneicterus

Den sent stadium av kernicterus regnes som en full nevrologisk syndrom, melder MedlinePlus Medical Encyclopedia. Foreldre vil merke tegn til stivhet i muskler av nyfødte. Beslag fortsetter, sammen med ufrivillige bevegelser. Nyfødte vanligvis ikke respondere på lyder på grunn av høyfrekvente hørselstap.