Digidexo.com

Forstørrede Nyre Symptomer

En forstørret nyre kan være en smertefull og tilbakevendende tilstand som krever spesialisert behandling. I de fleste tilfeller en forstørret nyre påvirker mennesker over 30 år, og behandling kan være en livslang prosess.

Identifikasjon

En forstørret nyre er symptomatisk for polycystisk nyresykdom, en overveiende arvelig sykdom hvor et stort antall cyster vokse i nyrene. Disse cyster forårsake blokkeringer som resulterer i en opphoping av væske, og dette buildup fører til at nyrene til å forstørre og bli infisert.

De vanligste symptomene

De to mest vanlige symptomer på polycystisk nyresykdom er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk og blod i urinen. Blokkering i nyrene hindrer blodet fra å strømme til nyrene som det skal, og når sirkulasjonssystemet registrerer at nyrene ikke får nok blod vil det øke hjertefrekvensen, tvinge pumping av mer blod. Dette skaper høy blod pressure.The nyrer er en del av systemet som skaper urin, og hvis nyrene er støttet opp med blod, så noe av det blodet vil dukke opp i urinen.

Ryggsmerter

Som nyrene forstørre, begynner de å legge press på bukhulen og ryggen. Av denne grunn, noen av de mer alvorlige symptomer på polycystisk nyresykdom er magekramper og smerter, sammen med skarp ryggsmerter. Det er normalt den ryggsmerter ledsaget av magekramper som indikerer forstørrede nyrer.

Nyrestein

Polycystisk nyresykdom kan være preget av nyrestein og / eller nyresvikt. En diagnose før disse symptomene viser seg er mulig, men nyrestein og nyresvikt er sent stadium symptomer på sykdommen. Nyre infeksjoner som forårsaker magesmerter og smerter ved vannlating også kunne oppstå.

Behandling

I de fleste tilfeller leger velger å behandle symptomene av polycystisk nyresykdom stedet for å fjerne cyster. Fordi nyrefunksjonen kan reguleres med riktig kosthold og medisiner, og på grunn av de mange cyster som normalt danner gjennom årene, fjerne cyster er sjelden et alternativ. En lege vanligvis vil velge å behandle symptomene, og deretter holde et tett øye på nyrefunksjonen og pasientens fremgang. Det er også viktig å kontrollere infeksjoner, slik at den forstørrede nyre ikke forårsaker andre organer til å bli infisert. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig å fjerne avfall fra blodet ved dialyse, eller hvis dialyse ikke er effektiv, vil deretter fjerne nyre eller en nyretransplantasjon være nødvendig. En transplantasjon ville være nødvendig bare hvis begge nyrer blir påvirket, eller hvis pasienten har kun en nyre og det er utvidet.