Digidexo.com

Flåttbitt og Lyme sykdom Symptomer

Flåttbitt og Lyme sykdom Symptomer


Lyme sykdom er en sykdom som overføres gjennom bitt fra hjort flått. Flåtten lever på et menneskes blod, og mens fôring, kan den infisere den menneskelige med en bakterie som til slutt fører til en rekke alvorlige symptomer, som utslett, influensalignende symptomer, leddsmerter og nevrologiske problemer. Flåttbitt kan forebygges, og Lyme sykdom kan behandles hvis fanget tidlig nok; Ellers kan lider har symptomer i år.

Identifikasjon

Lyme sykdommen overføres gjennom flåttbitt. Når et flåttbitt en person, bruker den personens blod, og hvis det blir hengende lenge nok, kan den infisere den personen med bakterien Borrelia burgdorferi.

Time Frame

På stedet av et flåttbitt, kan en liten rød kul utvikle i løpet av få dager, eller det kan ta så lenge som en måned skal vises. Bump kan være øm og kan føles varm. Bump kan gradvis ekspandere inn i en særegen utslett som kalles erythema migrans, et blink formet utslett med røde sirkler sentrert på den opprinnelige bite plassering. Dette utslett vises på 70 til 80 prosent av Lyme sykdom lider, og kan ha en diameter på 1 til 12 inches.

Symptomer

Kjennetegnene til Lyme sykdom er en hud utslett, influensalignende symptomer, leddsmerter som beveger seg rundt i kroppen, og for noen pasienter, nevrologiske problemer som ansikts lammelse eller svakhet i beina. Utslettet er karakteristiske for Lyme sykdom og er beskrevet i forrige avsnitt. De influensalignende symptomer kan innbefatte smerter, feber, frysninger og tretthet. Leddsmerter forbundet med Lyme sykdom kan også utvikles dersom sykdommen ikke behandles. Vanligvis leddene begynner å svelle og bli ganske smertefullt. Pasient knær er oftest rammet, selv om smerte og hevelse kan flytte mellom leddene. Dette leddsmerter kan utvikles innen en uke eller ta så lenge måneder etter første flåttbitt og smitte.

Effekter

Noen av de mindre vanlige effektene av Lyme sykdom kan omfatte en uregelmessig hjerterytme, søvnløshet, øyebetennelse eller hepatitt. Lyme sykdom manifesterer seg i forskjellige måter for ulike pasienter, og et unikt sett av symptomer kan oppleves av hver person.

Forebygging / løsning

Deer flått som bærer sykdomsfremkallende bakterier er mer sannsynlig å være til stede i gras eller svært skogområder. Når man deltar i aktiviteter i disse områdene, avskrekke flåttbitt ved iført lange ermer og bukser, og sjekk kroppen din over for flått som har festet til huden din og er fôring. Flått er spesielt sannsynlig å bite i underlivet, rundt midjen, eller bak knærne. En hake kan være nødvendig å mate på blodet ditt så lenge som 48 timer å overføre bakterier til blodet. En hoven hake festet kroppen din som har klart vært fôringer for noen tid kan ha hatt tid til å infisere deg med sykdomsfremkallende bakterier. Fjern eventuelle flått funnet på kroppen din så snart som mulig.

Advarsel

Lyme sykdom har ikke en enkel kur. Hvis fanget tidlig, kan det behandles, men noen pasienter kan ha symptomer som vedvarer i årevis. Ta risikoen for flåttbåren smitte på alvor, og beskytte deg mot flått, bruk passende klær og overvåking huden for flåttbitt.