Digidexo.com

Om Bright sykdom

Bright sykdom er arkaisk terminologi for en klassifisering av nyresykdommer. Disse problemer med nyre er nå kjent som akutt og kronisk interstitiell nefritt. Resultatet av Bright sykdom, eller nefritt, er betennelse i en eller begge nyrer. Denne betennelsen fører til utskillelse av protein via vannlating. Venstre ubehandlet, kan Bright sykdom føre til dødsfall.

Historie

"Far nefrologi," Richard Bright, var en engelsk lege i 1800. Gjennom omfattende forskning, identifisert Bright symptomene og årsakene til nyresykdom, og ble den første legen å nøyaktig likestille eksistensen av albumin i urinen med nyrepatologi. Tidlig behandling av tilstanden inkludert blodbadet, varme bad og avføringsmidler og diuretika å behandle den tilknyttede ødem eller hevelse.

Typer

Det finnes to hovedtyper av nefritt: akutte og kroniske. Akutt nefritt er vanligvis kortvarig og påvirker det meste barn og tenåringer. Sykdommen forekommer oftest hos menn. Akutt nefritt har en generelt god prognose. Kronisk nephritis, på den annen side er den langsiktige versjon av Bright sykdom. Det er en avansert form for nyresykdom som resulterer i langvarig inflammasjon som fører til nedbrytningen av glomeruli, som er stuctures inne i nyrene. Prognosen for kronisk nefritt er dårlig. Tilstanden fører til høyt blodtrykk og tap av nyrefunksjon.

Funksjoner

Funksjonene i Bright sykdom er tilstedeværelsen av mørk urin og ødem, noen ganger til det punktet av å begrense puste. Akutte nephritic angrep er ofte innledes med alvorlige ryggsmerter, oppkast og feber. Symptomene kommer ofte på sakte, noe som gjør Bright sykdom ikke umiddelbart identifiserbare. Medisinske tester, inkludert en urinanalyse, må fullføres for å nøyaktig diagnostisere nyresykdom. Årsakene til Bright sykdom er generelt skummel, selv om mange forskere mener visse medisiner og underliggende medisinske tilstander kan utløse tilstanden.

Effekter

Akutt nefritt er generelt løst på kroppen og sjelden etterlater noen langvarige effekter. Kronisk nephritis, resulterer imidlertid i degenerative forandringer i nyrene, noe som svekker funksjonen av organ og forårsaker arrdannelse. Det endelige utfallet av tilstanden er ofte siste stadium nyresvikt. Den kroniske formen av sykdommen er ofte svært ubehagelig for sine pasienter, hovedsakelig på grunn av ødem involvert.

Forebygging / løsning

Den akutte formen for Bright sykdom responderer vanligvis godt på behandlingen. , Et strengt regime for administrering av immundempende medikamenter vil bli brukt mange ganger. Resultatet av disse medikamentene er å redusere betennelse som i sin tur reduserer mengden av arrdannelse. Kronisk nefritt er også ofte behandlet med immundempende behandling. Tilhørende forhold er behandlet også, blant annet ved hjelp diuretika for ødem og hypertensjon-bekjempelse medisiner for høyt blodtrykk. Avanserte stadier av kronisk nefritt noen ganger krever nyre dialyse eller nyretransplantasjon.