Digidexo.com

Poison Ivy Hjem Cures

En allergisk reaksjon på giften eføy er en vanlig hud sykdom, særlig fordi folk flest ikke vet hva giften eføy ser ut eller at de har selv kommet i kontakt med det før de er kløe senere. Hva mer, er mange ganger folk utsatt for giften eføy gjennom sine kjæledyr pels. Selv om en alvorlig reaksjon på giften eføy kan kreve en tur til legen, kan de fleste hudirritasjoner bli behandlet hjemme.

Første trinn

Når du innser at du kan ha kommet i kontakt med Poison Ivy, umiddelbart ta en varm dusj og prøve å skylle bort så mye av den giftige oljen fra planten som du kan. Vask klærne du hadde på seg i varmt vann. Hvis du likevel ende opp med et utslett etter dusjen, er det på tide å prøve noen hjemme rettsmidler.

Havregryn, natron og eddik

En av de vanligste hjem rettsmidler for Poison Ivy er havregryn og natron bad. Kjøre et varmt bad og tilsett tilstrekkelig kokt havremel for å dekke overflaten av vannet. Legg en halv kopp natron til mix og resten i vannet så lenge du vil. Havregryn og natron gi lindring fra kløe og hjelpe tørke ut oser fra hudreaksjon. Når du er ute av badekaret, dryss eple cider eddik eller destillert eddik over det berørte området. Dette vil gi umiddelbar lindring til kløe og tørke ut giften olje fra anlegget. Aldri dekke området, skjønt; alltid la den være åpen til luft for å hjelpe tørke ut giften.

Ytterligere Relief

Etter at du har forsøkt å tørke ut så mye av oljen og oser fra irritasjon som mulig, det siste trinnet i herding Poison Ivy er å rett og slett ikke lage riper i såret. Skrape såret vil bare irritere huden mer, invitere en infeksjon og spre utslett over hele kroppen. For å berolige kløe, ta en banan skallet og gni den over alle berørte og kløende del av kroppen din. Aloe vera gel kan byttes ut med en banan hvis du ikke har en på hånden. Skallet vil kjøle ned området og lindre kløen. Ifølge Chiff.com, har noen folk selv kalt bananer "mirakel kur" for Poison Ivy, sier at skallet lettet irritasjonen når ingenting annet ville.

Dersom du utvikler alvorlig rødhet og hevelse, vil du trenger å se en lege umiddelbart, da du kan ha en farlig allergisk reaksjon.