Digidexo.com

Hva er årsakene til en klemt nerve?

Nervene er bundet grupper av nevroner fibre som er ansvarlige for å formidle motorisk og sensorisk informasjon mellom hjernen og ulike kroppsdeler. Klemte nerver oppstår når vev, for eksempel i nærheten brusk eller sener, utøver for mye press på en nerve, forårsaker den til å slutte å fungere ordentlig. Symptomer inkluderer redusert følelse i de stedene nerve kommuniserer med (for eksempel når en fot sovner). Andre symptomer brenning, muskelkramper eller svakhet, smerte og prikking nær klemt nerve.

Gikt

Leddgikt er en utbredt medisinsk tilstand der leddene blir betente, til slutt fører til smerte, stivhet og hevelse. Det siste kan skape for mye press for en nabo nerve. Artrose, en av de to vanligste typer leddgikt, innebærer gradvis tap av brusk rundt knoklene som utgjør ledd, ofte ledsaget av utviklingen av bein spurs, benete utvekster som danner å motvirke sviktende brusk. Bone spurs og bein i større nærhet kan også komprimere nerver i området.

Spinal betingelser

Klemte nerver kan utvikle hvor som helst i kroppen, men når de dukker opp i korsryggen, de er vanligvis på grunn av forhold som påvirker ryggraden. Disse inkluderer oftest en herniated plate (når en plate myke indre delen bryter gjennom det ytterste laget), isjias (smerte som går fra korsryggen til baken og nedover beina på grunn av en irritert isjiasnerven), eller lumbal spinal stenose ( innsnevring av områdene i ryggraden der nerver passerer gjennom).

Tunnel syndromer

Median nerve, som regulerer noen fornemmelser og bevegelse i fingrene, strekker seg fra underarmen, ned gjennom vevet i håndleddet, og til hånden. Når carpal tunnel kammeret ved bunnen av hånden vokser for smal på grunn av svelling eller nærliggende betente sener, kan median nerve blir innsnevret.

Cubital tunnel syndrom er lik, men det utvikler seg på innsiden av albuen, hvor ulnar nerve som ligger umiddelbart ved siden av den såkalte morsomme ben kan være utsatt for trykk fra gjentatte bevegelser som involverer området, så vel som forlenget bøying eller kompresjon av albuen.

Andre årsaker

Andre årsaker til en klemt nerve kan være relatert til fysiske egenskaper (for eksempel overdreven vekt, dårlig holdning og vedvarende og repeterende bevegelser av en bestemt kroppsdel ​​kan øke presset på nervene), arvelighet (enkelte familier har en tendens til å ha en økt forekomst av problemet), og skader påført under en ulykke eller når du deltar i en hobby eller idrett.

Behandlinger

Behandling av en klemt nerve vanligvis begynner med hvile det aktuelle området og stoppe alle aktiviteter som forverrer den innsnevring. Kortikosteroid skudd og anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen kan redusere betennelser og smerte, mens iført en spenne eller splint kan redusere bevegelse for å beskytte området mot ytterligere forverring.

Fysioterapi er også gunstig for å strekke og styrke muskler nær de berørte nerve til å redusere presset på det. Kirurgi, noe som vanligvis innebærer å fjerne hindringer som komprimerer nerve, for eksempel et bein anspore, er en ekstra mulighet hvis de tidligere tilnærminger ikke forbedre tilstanden.