Digidexo.com

Effekten av Benedict Løsning på Glukose

Effekten av Benedict Løsning på Glukose


En rask metode for å teste for nærværet av glukose i en prøve er å legge til Benedict Løsning, en kobber-inneholdende reagens. Benedict løsning er en løsning som er lyseblå farge når ureagert, men når det tilsettes til glukose og oppvarmet, fikk brun-orange. Benedict Solution kan også oppdage tilstedeværelsen av andre liknende struktur sukker.

Hva er glukose?

Glukose er et enkelt karbohydrat, og det er den mest grunnleggende energienhet for planter og dyr. Strukturelt er glukose et seks-karbonsukkeret som har en aldehyd på enden i sin lineære form (asyklisk).

All mat som vi spiser slutt blir konvertert, eller syntetisert, gjennom en serie av metabolske reaksjoner, til glukose, som brukes eller lagres for energi. Planter utnytte energien fra solen og syntetisere glukose gjennom prosessen med fotosyntese.

Hvordan Benedict Works

Benedict Solution er lys blå fordi den inneholder kobber sulfat. Når den er blandet og oppvarmet med et sukker, slik som glukose, som har elektroner som er tilgjengelige for å gi, vil kobberet akseptere elektroner og blir redusert, noe som viser det brun-orange. I løpet av denne prosessen, er den blå kobber (II) ion redusert til et rødt kobber (I)-ion. Mens kobber blir redusert, gir glukose opp et elektron og blir oksydert. Fordi glukose er i stand til å redusere kobber i Benedict Solution, kaller vi det en reduserende sukker.

Reduserende sukker

Glukose er ikke den eneste reduserende sukker. Enhver sukker som er strukturelt i stand til å donere elektroner til Benedict løsning (eller et lignende reagens) faller inn i denne kategori. Aldehydbaserte sukker som er i deres lineære, asyklisk formen er i stand til å donere elektroner og redusere andre molekyler. Noen sukkerarter er "låst" i sine syklisk form og strukturelt i stand til å åpne i deres lineær form. Disse er som oftest ikke-reduserende sukker. Andre eksempler på reduserende sukkere inkluderer ribose og sukrose.

Metode

Den Benedict test er rask og gir konsistente resultater. Fyll et reagensglass med noen ml test løsning og tilsett samme mengde Benedicts løsning. Etter en kort stund miksing og varme røret noen få minutter ved 95 grader C, bør du se resultater. Den Benedict test er kvantitativ, i tillegg, slik at mengden av brun-orange bunnfall ble dannet, er proporsjonal med mengden av reduserende sukker du hadde i testrøret. Ikke bli forstyrret hvis røret blir en gjørmete grønn. Den opprinnelige glukosekonsentrasjon var sannsynligvis så lav at bare en del av det blå kobber (II) ioner reagert.

Bruksområder

Den mest vanlige bruk i Benedict løsning er deteksjon av glukose i urin for diagnostisering av diabetes. Diabetikere skille ut glukose i urinen, fordi de ikke er i stand til å absorbere det inn i sine celler. Etter en positiv diagnose, er flere tester som er nødvendig for å kvantifisere mengden av glukose utskilles.