Digidexo.com

Hvordan lage en tann, når man mangler?

Hvordan lage en tann, når man mangler?


Med mindre det er Halloween og noen er kledd opp som en jack-o-lanterne, bør manglende tenner erstattes for å opprettholde tyggeevne, estetikk og tannhelse. Tennene er tapt av ulike grunner, men det finnes også en rekke måter å erstatte dem. Tann erstatning krever tann kunnskap, som den er komplisert og detaljert. Tannimplantater, broer, partielle proteser og akryl stayplates eller "svømmeføtter" er de vanligste behandlinger for en enkelt manglende tann.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med din vanlige tannlege. Hvis du ikke har en vanlig tannlege, 1800dentist.com eller American Dental Association (ada.org) kan bistå med å finne en hederlig, lokal tannlege.

Delta på Tannlegetime som var planlagt. Dersom tannlegen er ikke den som fjernes den tann, la x-stråler til å bli tatt av tannlegeassistenten, i regi av tannlegen.

Send til en muntlig eksamen av tannlege, dette gjør ham til beste bestemme løpet av behandlingen som kan tilbys for å erstatte tannen.

Diskuter behandlingstilbud med tannlegen. Den optimale behandlingen tannlegen vil anbefale for en manglende tann er et tannimplantat med en porselenskrone. Dette innebærer en metallskrue implanteres i benet hvor det manglende tann var. Etter oppstår healing, går en krone på pinne.

Den neste beste rette ville være en porselen støpt metall bro. Dette kan gjøres et par måter: En Maryland bro er bare en keramisk tann med metall vinger på det at obligasjons til tennene på hver side. En konvensjonell bro innebærer reduksjon av tennene på hver side av den manglende tannkroner og laget med en falsk tann smeltet mellom dem. Alle broer er permanent sementert.

Følgende betraktning ville være en delvis protese laget med en spenne krom ramme holder en kunstig tann erstatte mangler en.

Siste behandling alternativet vil trolig være en akryl stayplate eller "flipper" som passer i munnen bak tennene som en delvis protese. Det er all akryl uten rammeverk og vanligvis uten klips, holder en kunstig tann for å erstatte den manglende tannen. En stayplate er bare kosmetisk og ikke anses permanent behandling.

Velg den foretrukne behandling og planlegge avtaler med tannlege kontoret å ha den manglende tannen erstattes.