Digidexo.com

Bruk av kinesiske urter

Bruk av kinesiske urter


Bruken av kinesiske urter dateres tilbake nesten 5000 år. Kinesiske urter kan brukes til nesten alle plager, enten internt eller eksternt, kronisk eller akutt, fysisk, mental eller følelsesmessig. Urter kan tas alene eller, mer vanlig, som formler - en blanding av mange urter. Kinesiske urter er medisin, kan være farlig når feil paret, og bør være foreskrevet av en kinesisk lege. Også trenger urter ikke fungere så raskt som vestlig medisin, så ikke forvent umiddelbare resultater. Det er mange måter å klassifisere kinesiske urter. En metode er ved de fire egenskapene til varmt, varmt, kjølig og kaldt, hvor kalde urter er gitt for varme sykdommer. En annen er klassifiseringen av de fem smakene: bitter, søt, sur, salt og bitter.

Stikk

Urter klassifisert som besk ha lignende effekter, hovedsakelig spredning eller utvise, og fremme blod og energibevegelse. Disse urtene påvirker de øvre og ytre deler av kroppen, og som med alle smaks klassifikasjoner, kan variere fra varmt til kaldt. Urter i denne klassen, slik som peppermynte, som er kald, er gode for indusering av svette i tilfellet av en vanlig forkjølelse. Mint kan tas alene for en kald med en sår hals fordi det er kult, som et sår hals indikerer varme.

Søt

Søte urter er nærende, styrke og myker opp i naturen. Disse urtene er brukt for mangel syndromer grunn av mangel på blod eller energi, forstoppelse på grunn av overflødig varme, hoste fra overflødig varme i lungene og noen smertesyndromer. Et velkjent urt i denne kategorien er ginseng, en varm urt som brukes til å øke utholdenhet, behandle impotens, lavere blodtrykk og øke energi. Ginseng bør tas på råd fra en kinesisk lege. Dang Quai, som er søt, bitter, bitter og varm, er mye brukt til å behandle menstrual problemer, for eksempel kramper, ved å hjelpe blodsirkulasjonen og styrke reproduktive organer.

Bitter

Bitre urter er tørking i natur og brukes for å lede energien til de nedre deler av kroppen, spylingen og øke appetitten. Disse urtene brukes til forstoppelse, fuktig-varme og fuktige kalde sykdommer, som leddgikt, dysenteri og gjær infeksjoner, og de tidlige stadiene av akutte infeksjonssykdommer, som for eksempel kyssesyke. Da Huang, eller kinesisk rabarbra er bitter og kald, og brukes til forstoppelse, dysenteri, svulster og blodpropper. Cang Zhu, bitter, bitter og varm, brukes for gjær infeksjoner, ødem i underekstremitetene og diaré med oppkast.

Salt

Salte urter har en mykgjørende effekt på harde kropps massene, og brukes for å fremme avføring og behandling av klumper, som for eksempel svulster, tuberkulose og cyster. Urter som Hai Zao, eller tang, som er salt, bitter og kald, er brukt for tuberkulose, struma, hemoroider, brokk smerter, og som et vanndrivende for ødem på grunn av salt urter effekt på nyrene. Mang Xiao, eller natriumsulfat, er salt og kaldt, og brukes for forstoppelse på grunn av overskuddsvarme.

Sour

Sour urter har en snerpende og absorberende natur. Disse urter anvendes vanligvis når væsker i kroppen er ute av kontroll, slik som i tilfellet med rikelig svette, blødninger, kronisk diaré, og inkontinens. Shan Zhu Yu, sur og varm, blir brukt for impotens, inkontinens, hyppig vannlating, overdreven svetting og overdreven blødning under menstruasjon. Wu Wei Zi, sur og varm, brukes til astma hoste, rikelig svette og bidra til å forebygge leverskader ved å hjelpe leveren omsetter narkotika. Det hjelper også regenerere leveren vev skadet av alkohol og virus, som hepatitt.