Digidexo.com

Hvordan avgjøre om du har en sår

Hvordan avgjøre om du har en sår


Det er 2 am, og du plutselig våken med en verkende, brennende smerter i magen området. Du tror at det var trolig den krydret mat du spiste tidligere på kvelden forårsaker et alvorlig tilfelle av dårlig fordøyelse. Smerten til slutt forsvinner etter å ha tatt en syrenøytraliserende, og du går tilbake til sengen, ikke tenke på det før det skjer igjen. Hva var nettopp beskrevet er symptomene på et sår (også kjent som magesår). Sår, ifølge MayoClinic.com, er "åpne sår som utvikler seg på innsiden slimhinnen i magen, øvre del av tynntarmen eller spiserøret."

Bruksanvisning

Kjenne ulike typer sår kan hjelpe deg med å forklare dine symptomer til legen. Den magesår er funnet i magesekken, er den duodenal ulcus i tynntarmen og den øsofageale sår er i den nedre del av spiserøret.

spise varm, krydret og fet mat eller være under mye stress og spenning som årsak til magesår er en myte. Årsaken til de fleste magesår har vært knyttet til Helicobacter pylori (H. pylori), en bakterie som "liv i de slimete vev som linje fordøyelseskanalen," forklarer Gale Encyclopedia of Medicine.

Tar ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NASIDs) er en annen årsak til magesår. Legemidler inkludert aspirin, ibuprofen, naproxen og ketoprofen kan "irritere og inflame magesekken og tynntarmen", sier MayoClinic.com.

Røyking kan drikke alkohol og stress kan forverre symptomene på en eksisterende sår. Den nikotin i tobakk kan øke "volum og konsentrasjon av magesyre", mens for mye alkohol kan "irritere og erodere slimete fôr i magen og øker mengden av magesyre som produseres," sier MayoClinic.com. Å være i stress situasjoner kan forsinke helbredelsesprosessen.

ignorere symptomene på et sår kan føre til indre blødninger, infeksjoner og arrvev. Noen av symptomene på magesår smerte, gastrointestinal blødning og vekttap. Symptomer for en duodenalsår smerte, vektøkning og en brennende oppsiktsvekkende på baksiden av halsen.

Ring legen din for å gjøre en avtale. Sørg for at du forteller legen din symptomene du har opplevd. Spør også spørsmål. Vær forberedt på tester, noe som vil føre til bestemte behandlinger og restriksjoner. Restriksjonene, som kan inkludere å gi opp røyking og kutte ned på alkohol og koffein, vil helbrede sår og smerte.