Digidexo.com

Hvordan vite om jeg trenger en Sleep Apnea maskin eller et munnstykke

The National Heart, Lung and Blood Institute rapporterer at mer enn 12 millioner amerikanere lider av søvnapné, en tilstand der du slutter å puste i perioder mens du sover. Tilstanden kan gå ubemerket fordi legen ikke kan diagnostisere apné under en rutinemessig sjekk. Du kan ikke engang være klar over at du lider av søvnapné siden effektene inntreffer mens du sover. En slektning eller sove partner kan i utgangspunktet være en å ta med til din oppmerksomhet som du kan lide av søvnapné. Imidlertid kan søvnapné bli identifisert og behandlet.

Bruksanvisning

Diagnose

•  Undersøk dine mønstre i løpet av dagen og natten for å se etter faresignaler med apné. Symptomer på søvnapné inkluderer snorking, tungpustethet under søvn og sliter med å holde seg våken på dagtid. Ytterligere tegn kan medføre hodepine i morgen, irritabilitet, manglende evne til å konsentrere seg i løpet av dagen, en tørr hals når du våkner opp og måtte gjøre hyppige turer på do om natten. Hvis du mener at du lider av søvnapné eller noen har fortalt deg at du slutter å puste i løpet av natten, bør du vurdere å se en lege for å undersøke muligheten nærmere.

Gi din medisinske historie og gi dokumentasjon om eventuelle symptomer relatert til apné at du har vært inne på din avtale med din lege. Under konsultasjonen, fylle ut et spørreskjema om hvor sliten du føler deg i løpet av dagen. Din lege vil undersøke din munn, nese og hals for forstørrede vev. Hvis legen mistenker at du kan ha apnea, vil du ønsker å gjøre en avtale med en søvn lab eller sove sentrum for å ha en overnatting studie utført.

Ha en søvn studie utført. Dette vil kreve bor over natten på en søvn klinikk eller sykehus. Under testen, kalt en polysomnogram, hjerneaktiviteten, pust og puls, og hvor mye luft går inn og ut av lungene dine mens du sover, blir overvåket. Etter en søvnundersøkelse er utført, møte med en sove medisin spesialist en anmeldelse av dine resultater og diskutere alternativer for behandling.

Vurdere en muntlig apparatet hvis din apnea er mild eller hvis du ikke har apnea men snorke høyt. Se en tannlege eller kjeveortoped som spesialiserer seg på tilpassede monteringsmunnstykker. Munnstykket vil bistå i å holde luftveiene åpne mens du sover. Etter at du har blitt utstyrt for et munnstykke, se din tannlege eller kjeveortoped for å sikre at apparatet fungerer som det skal.

Vurdere en kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin hvis testresultatene finner ut at du slutter å puste flere ganger mens du sover. Skaff en resept for søvnapné maskinen fra din lege. Møte med en søvn tekniker som vil lede deg gjennom hvordan du bruker apparatet.