Digidexo.com

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for tidlig Handedness

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for tidlig Handedness


Handedness refererer til en barnets naturlige utvikling av dominans med enten den høyre eller venstre eller begge, i tilfelle av begge hender individer. Hånd dominans oppstår vanligvis i løpet pjokk år, og noen ganger senere i tilfelle av noen barn med innledende ambidexterity. Tidlig håndbruk oppstår når et barn demonstrerer hånd dominans før 18 måneder, og kan indikere hemiplegi eller andre motorutviklingsproblemer. Les videre for å lære hvordan å vite når du skal se en lege for tidlig handedness.

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for tidlig Handedness

Overvåke ditt barns Handedness Preferences under lek

Lek med barnet ditt jevnlig og se etter tegn på preferanse eller dominans av en hånd eller den andre i aktiviteter som strekker seg etter en ball eller en leke.

Monitor eventuelle pågå preferanse for den ene eller den andre ved å teste barnets fingerferdighet med den hånden som hun ser ut til å være å bruke sjeldnere. Hvis hennes dyktighet og ferdigheter likere med begge hender, er det usannsynlig at hun stiller sant tidlig handedness. Du kan bare være å se en bestått preferanse.

Se etter tegn på at et barns motor utvikling ferdigheter kan bli utelukkende ensidig, selv etter dominans er løst av to eller tre år. Dette kan signalisere unormalt stram muskel tone og tilhørende nevrologiske problemer, og du bør oppsøke lege eller la legen din vet om slike utbygginger umiddelbart.

Vet Når skal man oppsøke lege for tidlig Handedness

Kontakt legen din eller la ham vite med en gang når du ser barnet ditt viser insisterende dominerende handedness eller uttalt mangel på dyktighet på den ene siden av kroppen hans før fylte 18 måneder.

Be legen om å teste etter tegn på tidlig handedness eller ujevn behendighet under regelmessige kontroller og eksamener.

Diskuter noen diagnose av tidlig handedness, eller bekymringer du måtte ha om det, med barnelege eller fastlegen. Tilstanden kan vise motorkontrollspørsmål som kan være forbundet med en alvorlig nevrologisk lidelse som cerebral parese.

Hint

  • Foreldre er ofte interessert i å lære om deres barn skal være høyrehendt eller venstrehendt, men ikke forvent å finne ut før barnet er to eller tre år gammel.
  • En mild preferanse mot ene siden eller den andre i en pjokk ikke vanligvis indikerer tidlig handedness eller dominans, med mindre det er eksklusivt. Favorisere den ene siden over den andre er verdt å overvåke, men barnet kan reversere hennes preferanse minst en gang før settling på en dominant side.