Digidexo.com

Abort Skilt og når du skal ringe legen

Abort er tap av en graviditet før 20 uker, det punktet hvor et foster kan overleve utenfor livmoren. Det er den vanligste formen for abort, som forekommer i så mange som 25 prosent av kjente graviditeter. Fordi spontanabort oppstår ofte før en kvinne selv vet hun er gravid, eksperter mener at tallet kan faktisk være mye høyere.

Årsaker

Abort er kroppens måte å avslutte et svangerskap som ikke utvikler riktig. Mer enn halvparten er forårsaket av kromosom problemer som oppstår som det befruktede egget begynner å dele seg. Andre vanlige årsaker kan være relatert til mors helse, som for eksempel infeksjoner, kroniske sykdommer som diabetes eller høyt blodtrykk, eller problemer med den interne strukturen i livmoren eller livmorhalsen.

Vanlige symptomer

Hver kvinne opplever abort annerledes, selv om vanlige symptomer inkluderer: vaginal blødning som kan variere fra svak spotting til en tung flyt; nedre magesmerter eller kramper på den ene siden, begge sider eller i midten; nedre del av ryggen, setet og genital smerte; og tap av graviditet symptomer som kvalme og ømme bryster.

Alvorlige symptomer

Mer alvorlige symptomer som kan kreve umiddelbar oppmerksomhet omfatter svimmelhet eller svakhet; ukontrollerbar eller alvorlig kvalme eller oppkast; og hyppige, brennende eller smertefull vannlating.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan abort føre til en medisinsk krise. Ring 911 eller gå til nærmeste sykehus legevakten hvis du opplever alvorlige blødninger fra skjeden som får deg til å suge gjennom mer enn én pad en time; passerer noe som ser ut som vev eller tykt slim; har en historie med svangerskap utenfor livmoren; er ekstremt svimmel eller besvimer; eller har feber større enn 100,4 grader F.

Emosjonelle effekter

I dagene, ukene og måneder som følger en spontanabort, er det normalt å føle seg skyldig, trist, sjokkert, deprimert, sint eller har en følelse av svikt. Imidlertid kan langvarig depresjon --- eller depresjon som ser ut til å forverres eller forstyrre daglige aktiviteter --- krever medisinsk behandling.