Digidexo.com

Om Moebius syndrom

Moebius (eller Mobius) syndrom er en sjelden nevrologisk lidelse som er tilstede ved fødselen. Det er preget av livet ansikts lammelse pga underutviklede ansikts nerver. I enkelte tilfeller synes Mobius syndrom med fysiske problemer i andre områder av kroppen i tillegg til ansiktet. Andre tilfeller er milde nok til å bli oversett i begynnelsen. Forskere har ikke bestemt en definitiv årsak.

Primære Effects

Ofte er det første tegnet på Moebius syndrom en manglende evne til å suge. Babyer med Moebius syndrom har vanligvis problemer med fôring og svelge, og noen ganger fôring rør er nødvendig. En baby med Moebius syndrom vanligvis ikke kan blunke eller myse, og øynene kan ikke bevege seg sideveis, slik at hun snur hodet for å se på noe trekk. Hun kan ha krysset øyne. Hun kan heller ikke smile eller vise noe annet ansiktsuttrykk.

Andre Fysiske Unormale

Mange andre betingelser er forbundet med Mobius syndrom. Det kan være motoriske utviklingsmessige forsinkelser på grunn av overkroppen svakhet - for eksempel kan barnet ta lengre tid å lære å krabbe. Han kan ha nedsatt hørsel, klubb føtter, ganespalte og en kort eller deformert tungen.

Andre betingelser

Intelligens er vanligvis normalt hos personer med Moebius syndrom, selv om 10 til 15 prosent har mindre mental retardasjon, ifølge Stiftelsen for Faces of Children. Rundt 30 prosent har noen grad av autisme, i henhold til Moebius syndrom Foundation. Som barn, de kan ha sensorisk integrasjon lidelse, en nevrologisk tilstand som påvirker deres evne til å behandle visse typer sanseinntrykk effektivt.

Mulige årsaker

Som nevnt i en utgave 2005 av "Brain: A Journal of Neurology," noen forskere teoretisere at Moebius syndrom har en genetisk komponent, og jobber med å finne en bestemt gen, mens andre mener det er forårsaket av et midlertidig avbrudd av blodstrømmen før fødselen , forårsaker forstyrret nerve vekst.

Bruk av gravide kvinner i stoffet misoprostol, som behandler og forebygger magesår, men også kan føre til spontanabort og misdannelser, har vært knyttet til forekomsten av Moebius syndrom. En kasuistikk publisert i 1999 utgaven av "Arquivos de Neuro-Psiquiatria" utforsker sammenhengen mellom misoprostol og Moebius syndrom og også siterer thalidomid som et annet stoff forbundet med sykdommen. Thalidomid ble brukt for morgenkvalme før det ble oppdaget å forårsake alvorlige fødselsskader; den er godkjent for å behandle myelomatose.

Behandling

Behandling for barn med Moebius syndrom inkluderer tale terapi og fysioterapi. Kirurgi kan korrigere krysset øyne samt eventuelle lem misdannelser eller ganespalte problemer. Kirurger også er i stand til å overføre nerver og muskler til munnen hjørner slik at pasienten kan smile. Sensorisk integrering lidelse kan behandles med ergoterapi. Foreldre må gi psykologisk støtte passer for alle barn med en funksjonshemming som kan skape problemer i hennes sosiale og pedagogiske liv.