Digidexo.com

Akupunktur for Face & Neck Pain

Akupunktur har vært brukt i tusenvis av år som en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Selv om utøvere av akupunktur hevder det er nyttig for mange ulike plager og tilstander, er det i området av smerte ledelse som akupunktur har blitt den mest kjente i vest. Smerter i nakken og ansiktet kan variere fra mild til alvorlig, og akupunktur kan lindre slike smerter.

Historie

Ifølge Acupuncture.com er akupunktur basert på meridian teori om energi-kanaler som går gjennom kroppen, som går tilbake flere tusen år til det gamle Kina. Tidlige utøvere av TCM kartlagt disse energikanaler og funnet ut at ved å sette nåler på visse presise steder kunne de dypt påvirke ulike hjemkomsten av kroppen, inkludert smerterespons.

Studier

I en studie publisert i tidsskriftet Pain i januar 2004, ga forskerne akupunktur behandlinger til kontorarbeidere som lider av kroniske nakkesmerter i mer enn et år. De fant at smerte nivåer falt under akupunkturbehandling, og oppfølgings rapporter på seks måneder og tre år viste varig smertelindring, sammenlignet med kontrollgruppen.

Ansikts smerte kan være på grunn av mange ulike årsaker, hvorav noen kan reagere på akupunktur terapi. I en 1991 studie ved Sveriges Universitetet i Gøteborg, forskere testet akupunktur effektivitet i å løse ansikts smerter. Akupunktur ble funnet å redusere symptomer og de kliniske tegn på ansiktssmerte, sammenlignet med en kontrollgruppe.

Prosedyre

Ifølge tcm.health-info.org, kan ansikts smerter være forårsaket av trigeminusnevralgi, en tilstand der ansikts nerver bli betent og smertefullt. Akupunktur behandling for denne tilstanden innebærer å sette nåler på ulike punkter langs meridianene på kjeven (kjeve) og zygomatic (kinnbenet), samt bane (øyehulen) bein. Bare en kvalifisert akupunktør skal forsøke denne prosedyren.

Potensial

Akupunkturbehandlinger kan være vesentlig billigere enn konvensjonelle former for fysisk terapi eller medisiner som vanligvis brukes for tilstander som involverer ansikts og nakkesmerter, påpeker Acupuncture.com ut. Akupunktur har lite til ingen kjente uønskede bivirkninger, som gir ordentlige sanitære forhold er observert. Ved hjelp av akupunktur for å løse ansikt og nakke smerter kan være den mest økonomiske og trygt alternativ.

Advarsel

Face smerter kan tyde på en rekke forhold som kan kreve øyeblikkelig legehjelp. Ifølge MedlinePlus, kan ansikts smerter være forårsaket av en abscessed tann eller --- hvis ledsaget av arm smerter --- selv et hjerteinfarkt. Det ville være klokt å finne årsaken til eventuelle ansikts smerter før man vurderer akupunktur eller annen alternativ behandling.