Digidexo.com

Slik unngår Gas Mens spise et høyt fiber diett

Høyt fiber dietter gi god ernæring og er sunne alternativer til kosthold rikt på fett og sukker, men til en pris. En av de mest ubehagelige og pinlige bivirkninger av et høyt fiber diett er en overflod av tarmgass. Det er et par ting du kan gjøre for å redusere alvorlighetsgraden av gass problemer forbundet med høye fiber dietter.

Slik unngår Gas Mens spise et høyt fiber diett

Forhindre gass i fiber dietter

•  Begynn høyt fiber diett ved å spise små porsjoner og langsomt øke dem over tid. En gradvis økning av fiber vil hindre en plutselig økning i gass. Ved å starte med små mengder, er du i hovedsak trene kroppen til å bli vant til tilstedeværelsen av gass-forårsaker mat --- vil kroppen din reagerer på innføringen av mer fiber med mer tilpasningsevne enn med en plutselig økning i fiber.

Drikk mer væske. Sulfat er den primære årsaken til flatulent gasser og en av de beste måtene å redusere effekten av sulfater, er å fortynne det med vann. Det er derfor viktig når du spiser en høy fiber diett, for å øke mengden av væske som du drikker mens du spiser.

Spis saktere. Jo raskere du tygger, jo mer luft sannsynlig å bli inntatt, og jobbe seg ned i tykktarmen. Jo mer luft som gjør det ned til tykktarmen, jo større er sannsynligheten for å utvikle gass som resulterer i flatulens. En av de beste og enkleste måtene å unngå gass mens du spiser en høy fiber diett er å bare sakte ned mens du spiser.

Kjøp en anti-gass produkt som Beano eller Gas-X og ta i henhold til instruksjonene. Selv om disse over-the-counter produkter kanskje ikke fungerer for alle, de har vist seg effektive for noen mennesker som spiser dietter høy i fiber, spesielt dietter som er avhengige av bønner. Det er viktig å følge instruksjonene for disse anti-gass produkter å lære hvis du skal ta dem før eller etter å ha spist.

Hint

  • Noen mennesker er mer utsatt for gassproduserende egenskaper av visse fiberrik mat enn andre. Siden det er så mange ulike matvarer som du kan spise på en høy fiber diett, være villig til å prøve så mange du kan, slik at du unngår de som gir deg problemer, og erstatte dem med de som ikke gjør det.