Digidexo.com

Hvordan reparere en ødelagt Finer

Hvordan reparere en ødelagt Finer


Mens skallfasetter er ekstremt holdbare, de er ikke ment å være permanent. Selv med det beste av omsorg, vil en finer slutt ende opp chipped, ødelagt eller sprukket og må repareres. Hvor reparasjonen gjøres avhengig av mange faktorer, inkludert typen av finer, dens alder og plassering i munnen.

Bruksanvisning

•  Besøk tannlegen din umiddelbart hvis du oppdager en chip eller sprekk på finér. Jo før dette er tatt vare på, jo mindre sjanse finér vil bli ødelagt utover reparasjon.

Spør tannlegen din om muligheten til å søke dental kompositt over ødelagte finér for å løse problemet. Dette vil mest sannsynlig ikke være et godt alternativ for fortennene, som sement som brukes til å reparere en finer vil til slutt sette flekker og endre farger, noe som gjør reparasjonen synlig.

Tenk å ha finer erstattet. Selv om dette kan virke som et drastisk alternativ for et lite problem, skallfasetter må byttes hver 10 til 15 år uansett. Hvis du er i nærheten av denne fristen, kan du ha nytte av å planlegge utskifting før heller enn senere.

Vær klar til å ha den ødelagte finér bakken ned før eventuelle reparasjoner kan gjøres. Dette kan kreve anestesi hvis finér brøt ved siden av tannkjøttet, og det kan nødvendiggjøre mer enn ett besøk om tannlegen trenger å matche den originale finér farge.

Spør tannlegen din til å bruke lys-kurert kompositter, som krever en lys eller laser for å stille, for overfladiske reparasjoner. Denne svært rask reparasjon prosessen tar mindre enn 10 minutter, inkludert forberedelsestid. Men for mer alvorlige problemer, be om selv kurert kompositter. Begge metoder for reparasjon kan være like effektive, men de er ikke utskiftbare.

Hint

  • En ødelagt keramisk finer må byttes ut, så det ikke er mulig å reparere den.
  • Hvis du hadde dine skallfasetter gjort for lenge siden, kan du ikke være i stand til å finne en perfekt farge match for den ødelagte finér, siden farger har en tendens til å falme og endres over tid. Med fortennene i særdeleshet, må du kanskje ha finer erstattet for å matche de andre tennene.
  • Hvis det overhodet er mulig, bruk samme tannlegen som søkte finér i første omgang. Han vil ha poster som vil gjøre matchende farge og materialer enklere og raskere.