Digidexo.com

Instrumenter som brukes i forutsi Tornadoes

Instrumenter som brukes i forutsi Tornadoes


Nesten 850 tornadoer streik USA hvert år. På grunn av disse dødelige stormene har National Weather Service studert dem siden 1953 i et forsøk på å forutsi potensielle Twisters. I dag er det flere instrumenter som brukes i forutsi tornadoer. Doppler radar, Lightning Imaging Sensor, Multiple Antenne Profiler Radar, infralyd varslere og håndtegnede analyser er alle brukt som et middel til å forutsi potensielle tornadoer.

Doppler Radar

Selv om Doppler radar er effektive i å varsle meteorologer til en storm foran som produserer kraftig vind i et sirkulært mønster, tornado spotters er fortsatt nødvendig for å bekrefte at en svindler eksisterer. Radaren stang, noe som tvinger mikrobølger inn i nedbør og skaper et bilde av vindens bevegelser, er for bred til riktig fastslå den faktiske tornado. Derfor kan det Doppler radar bare foreslå at forholdene er modne for en syklon å presentere seg selv.

Lightning Imaging Sensor

På 1990-tallet utviklet NASA en satellitt kjent som en Lightning Imaging Sensor for å beregne antall øvre atmosfære lynnedslag i en storm. Disse lynnedslag, usynlig for det blotte øye på grunn av tett skydekke, antas å være tidlige prediktorer for tornadic aktivitet. Som lyn øker, sannsynligheten for en tornado øker.

Multippel Antenne Profiler Radar (MAPR)

Den MAPR er en modifisert 915 MHz vind profiler med evnen til å gjøre lynraske vindmålinger. Laget av National Center for Atmospheric Research, er MAPR antenne kontinuerlig observere vertikale vindhastigheter. Dette kontinuitet i vindmålinger gjør at radaren til å plukke opp betydelige vind saks som kan være savnet av Doppler radar.

Infralyd Detektorer

Tornadoer sender ut ultralangbølget, lavfrekvente lyder. Disse lydene, under omfanget av menneskelig hørsel, er kjent som infralyd. Infralyd detektorer kan signalisere tilnærming av en tornado bare minutter før det skjer. Fordi infralyd bølger reise tusenvis av miles uten å miste styrke, kan en infralyd detektor i New York oppdager en tornado i ferd med å skje i Texas. Derfor meteorologer trenger bare noen få detektorer for å dekke hele USA.

Håndtegnet Analyser

Den menneskelige hånd er en av de viktigste virkemidlene i forutsi tornadoer. Studier av overflaten og øvre luft data, som er tegnet på kart, hjelpe prognosemakere å se mønstre i stormen som kan indikere syklon vær. Disse tegningene viser varme og kalde fronter, trykk trau og temperatursvingninger.