Digidexo.com

Hvordan man skal håndtere Stroke Recovery

Et hjerneslag oppstår når en blodpropp blokkerer blodtilførselen til hjernen. Blodpropp begynne i arteriene, fartøy som frakter blod fra hjertet til kroppen, og de som flytter blod gjennom kroppen. Når celler i hjernen dør etter et slag, de systemer som styres av den del av hjernen forringes også. Et hjerneslag kan føre til tap av tale eller utydelig tale, lammelse, og manglende evne til å kontrollere musklene. Strokes vil påvirke hver person annerledes. Gjenopprettingstiden avhenger av hvor mye av skaden gjort i hjernen og alvorlighetsgraden av symptomene.

Bruksanvisning

Håndteringen Stroke Recovery

•  Få støtte. Ingen kan fullt igjen fra en slik ødeleggende sykdom uten støtte fra familie og venner. Ikke vær redd for å ta imot hjelp fra folk som bryr seg om deg. Og støtte betyr ikke personlig assistent; det betyr noen til å lytte til din frykt om utvinning og oppfordrer deg til å presse deg selv til å få tilbake din mobilitet.

•  Hold deg aktiv. Depresjon kan stunt restitusjons fremgang. Fortsetter å se vennene dine og delta i så mange av de aktivitetene du likte før slaget som du kan vil holde motet oppe.

Planlegg aktiviteter på forhånd. Slag lider er utsatt for ukontrollerbare følelsesmessige utbrudd. Det er lett å falle inn i en ødeleggende depresjon hvis du holde deg isolert. Planlegg minst to eller tre aktiviteter i uka. Det viktige er å holde deg distrahert.

Se en terapeut. Frykt, angst, sinne og tristhet er vanlig blant slagpasienter. Spør legen din om en henvisning til en psykiater som er spesialist i behandling av hjerneslag-utvinning pasienter.

Bli med i en støttegruppe. Å snakke med andre slagpasienter i ulike stadier av utvinningen vil hjelpe deg å se hva fremtiden kan være like, og også tillate deg å hjelpe andre som ikke har kommet så langt som deg i sin egen utvinning.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å forstå at det kan ta resten av livet ditt utvinne fra din hjerneslag. Hvis du forventer en full recovery i et par måneder eller år, kan du sette deg opp for unødvendig skuffelse og følelse av å mislykkes.
  • Bare 10 prosent av slagpasienter nesten helt seg selv igjen, ifølge National Stroke Association.
  • The National Stroke Association rapporterer at 40 prosent av slagpasienter trenger spesiell omsorg for å komme seg fra alvorlige svekkelser.