Digidexo.com

Trinn for riktig håndvask med AMH

Trinn for riktig håndvask med AMH


Håndvask med antimikrobielle håndvask (AMH) innebærer å bruke en enkel og riktig håndvask teknikk med antimikrobielle håndvask i stedet for en vanlig såpe. Antimikrobiell såpe er mest brukt av laboratorieteknikere og helsepersonell, men hvem som helst kan kjøpe og bruke det. Kombinere en skikkelig håndvask teknikk med antimikrobielle håndvask sikrer at alle bakterier og bakterier på hendene er skikkelig drept, noe som reduserer sjansen for sykdom. Dette er spesielt viktig om vinteren, når influensa og andre insekter kan føre til tapte skole- og arbeidsdager på grunn av sykdom.

Bruksanvisning

•  Slå på kranen og våte hendene grundig med vann. Vannet kan være enten varm eller kald.

Påfør antimikrobiell såpe til hendene dine.

Gni såpeglatt hendene sammen kraftig for å lage en tykk skum.

Skrubb hendene med antimikrobielle skum, og pass på å få mellom fingrene, under negler og baksiden av hendene. Fortsett denne i minst 20 sekunder.

Skyll hendene grundig med mer rennende vann fra kranen.

Tørk hendene med en rent håndkle, tørkepapir eller hånd tørketrommel. Du kan også luft tørke hendene hvis tiden tillater.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke er sikker på hvor lenge 20 sekunder er og ikke har en tidtaker hendig, kan du prøve å nynne eller synge "Happy Birthday" to ganger på rad. Dette vil ta deg ca 20 sekunder.
  • Tørking hendene ved å gni dem mot klær kan være rask, men det kan også negere alt arbeidet du nettopp gjorde riktig desinfiserende hendene. Eventuelle bakterier eller bakterier på klærne vil nå bli overført til hendene dine, og de vil ikke lenger være ren.