Digidexo.com

Hvordan behandle Pankreatitt

Pankreatitt er et beskrivende begrep som gjelder for enhver betennelse i bukspyttkjertelen. Dette fører til at bukspyttkjertelen og dens omkringliggende blodårene til å hovne opp og felle bukspyttkjertelen væske, som kan deretter begynne "fordøye" bukspyttkjertelen selv.

Hvordan behandle Pankreatitt

•  Sørg for konservativ behandling for pankreatitt i akuttmottaket. Dette består vanligvis av væske gjenoppliving og nøye overvåkning av pasientens elektrolytisk balanse. Magesekken kan trenge å bli holdt tomt for å tillate den gastrointestinale system til resten, som krever innsetting av en sonde.

Utfør kirurgi. Necrotic pankreasvevet dreneres eller øses ut etterfulgt av tarmskylling. Store blodårer som har blitt erodert av pankreatitt kan trenge å bli omdirigert eller repareres. Felles gallegang kan måtte tømmes kirurgisk og gallesteiner kan trenge å bli fjernet fra gallegangene.

foreskrive medisiner for pankreatitt. Gi antibiotika for infeksjoner som følge av galle og nekrotiserende pankreatitt. Gi generelle antibiotika for gram-basiller utgangspunktet til kulturstudier gir mulighet for en mer spesifikk antibiotika regime. Smertekontroll er også viktig hos pasienter med alvorlig pankreatitt. Foreskrive Demerol eller andre smertestillende midler som ligner på morfin for å gi lindring i tilfeller av varig traumer eller lesjoner.

Administrer oppfølgende behandling for akutt pankreatitt. Erstatte væsketap løpet av den første dagen med både kolloid og krystallinske løsninger. Bestem tilstrekkelig hydrering ved hjelp av blodtrykk og urinproduksjon.

Monitor polikliniske pasienter med amylase og lipase analyser i tillegg til rutinemessige fysiske undersøkelser.