Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Niacin Allergi

Tegn og symptomer på en Niacin Allergi


Niacin, eller vitamin B3, er viktig for forsvarlig helse, men som mange mat komponenter, kan folk utvikle en allergi mot det. Tegn og symptomer på en niacin allergi omfatte et bredt spekter av fysiske problemer. Disse kan variere fra en enkel utslett til elveblest, problemer med blodsukkernivået, og en urolig mage eller magesår. I tilfelle en alvorlig allergi, enkelte individer blø, pass out, og selv lider av blodpropper.

Den Niacin Flush

Varme, rødhet, og en følelse av kløe over områder av huden er noen av de tegn og symptomer på en niacin flush reaksjon. Ifølge Diagnose-Me nettside, kan niacin utløse en frigjøring av histamin i kroppen, noe som utvider blodårene og fører til betennelse i huden.

Styrking Blood Sugar

For dem som lider av diabetes, kan for mye niacin ha en negativ innvirkning på blodsukkernivået ved å gjøre det gå opp for høyt. Niacin hjelper i energi (sukker) frigjøres fra karbohydrater, noe som fører til mer sukker i blodet. Dette kan føre til mer alvorlige sår og en høyere risiko for urinsyregikt.

Mage Troubles

Testcountry.org nevner at selv om niacin hjelpemidler i metabolismen, forbruker for mye av det kan sette fordøyelsessystemet i overdrive. Som et resultat, kan en urolig mage oppstå som en av symptomene på en niacin allergi. I mer alvorlige tilfeller kan det føre til magesår.

Alvorlige reaksjoner

Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av de følgende alvorlige reaksjoner til niacin, som foreslått av DoubleCheckMD: problemer med å puste, elveblest, hevelse i svelg, tunge, lepper eller ansikt. Andre symptomer er en ujevn eller bankende hjerteslag, gul farge på øyne eller hud (gulsott), feber og svakhet, influensalignende symptomer, og urinen tar på seg en mørk farge. Noen ekstreme reaksjoner på niacin er blødning fra nesen, tannkjøtt og fordøyelseskanalen, besvimelser, og indikasjoner på at blodpropper dannes i blodårene (et utslett er ofte et tegn på dette). Disse er knyttet til niacin effekt på histamin nivåer; jo høyere niacin, jo mer histamin i kroppen, og jo mer blodkar utvider seg.

Mildere Reaksjoner

Milde allergiske reaksjoner på vitamin B3 kan omfatte en følelse av svimmelhet, tørr hud, frysninger eller svette, kvalme, gass, raping, leggkramper, og søvnløshet, ifølge DoubleCheckMD. Se legen din med en gang hvis du har problemer med å puste.