Digidexo.com

Om Sørgende etter skilsmisse

Om Sørgende etter skilsmisse


Skilsmisse kan være en svært smertefull tid, ofte preget av dramatiske endringer i livet. Det er fysiske endringer, som for eksempel bolig og monetære saker, samt stormende følelser på spill. Håp og drømmer for fremtiden kan virke knust. Sorg er også en vanlig følgesvenn i skilsmisse. Mens noen sorg er normalt, hvor lenge skal en person sørge? Hvilke tiltak som er nyttig å bevege seg fra et sted for smerte å finne glede etter en skilsmisse?

Betydning

Når du går gjennom en skilsmisse, er det sannsynlig at du har inngått ny terreng. Gamle, pålitelige rutiner, tidsplaner og ansvar endres. Selv dine relasjoner med andre, for eksempel svigerfamilie og venner, kan bli endret. Tidligere klare planer for fremtiden er plutselig tvetydig. Selv om skilsmisse kan virke overveldende, minn deg selv daglig at du kan gå videre.

Funksjoner

Ifølge helsepersonell, en av de første skritt til å arbeide gjennom skilsmisse er en anerkjennelse av dine følelser. Det er OK å verbalisere følelser av tristhet, frykt, sinne eller svik. Separasjon fra en klarert forhold er et komplekst problem. Derfor er de fleste mennesker går gjennom en skilsmisse ikke håndtere enkle følelser av sorg, men å endre kombinasjoner av følelser. Du har hatt et betydelig tap. Tillat deg selv å føle og uttrykke et spekter av følelser.

Typer

Finne ulike måter å oppgi din smerte og tap. Betro seg til venner eller familie. Hente styrke fra andre positive relasjoner. Bli med i en kirke eller støttegruppe. Delta i hobbyer som fremmer nye relasjoner. Hvis du har begrenset evne til å dele åpent med andre, vurdere å finne en terapeut eller en rådgiver du føler deg komfortabel deling med. Viktigst, avslører følelsene til minst en betrodd person. Arbeide gjennom smerte er vanskeligere alene.

Betraktninger

Ikke ser sørgende som en lineær, grei sti. Sorg er en prosess. Du vil ha gode dager og ikke så gode dager. Etter hvert som du avanserer, vil flere positive dager akkumulere. Ha realistiske forventninger om sorgprosessen. Ikke føl deg skyldig for å være trist, deprimert eller opprørt. Forstå disse er normale skritt i å arbeide gjennom smertene.

Time Frame

Det finnes ingen enkle svar for hvor mye tid som kreves for å emosjonelt helbrede. Sørgende og healing er en individuell opplevelse. Hver persons tidsramme og situasjon er unik. Prøv å ikke sammenligne deg med andres helbredende prosesser. Legge press på deg selv ved sammenligningen er urettferdig å din egen emosjonelle mending. Vær ærlig når du er fortsatt sliter.

Fordeler

Selv om utgangspunktet smertefullt, kan skilsmisse være en bemerkelsesverdig verktøy for å oppdage nye personlige styrker. Du kan oppleve at etter å ha blitt separert en stund, evner og tidligere urealiserte mål nå kan utføres som en enkelt person. Kanskje du har lagt i å gå tilbake til høyskole eller lengtet etter en tur din ektefelle ville ikke ta. Å være singel kan råd til deg muligheten til å forfølge drømmene dine på nye måter. Tillat deg selv å utvikle en frisk identitet og etablere opprinnelige målene.

Advarsel

Mens sorg er en normal del av skilsmisse, selvmordstanker eller vurderer å skade deg selv eller andre tegn til å søke hjelp. Ikke vær flau hvis du trenger faglige råd. Skilsmisse utløser sterke følelser som noen ganger krever hjelp fra en utdannet rådgiver for å overvinne.