Digidexo.com

Har Detox Fotbad virkelig fungerer?

Detox fotbad er annonsert over Internett som har evnen til å rense hele kroppen for giftstoffer. Disse påstandene er entusiastisk gjort av produsentene, men det er ingen solid, kliniske bevis eller studier for å bevise dem sanne. Mange avfeie disse fotbad som svindel som faktisk ripping folk av sine hardt opptjente penger. Men det er andre som mener at detox fotbad gjøre en forskjell i deres generelle helse, og fortsette å bruke dem.

Produsentenes krav

Produsenter av detox fotbad hevder at bad bruke negative og positive ioner for å stimulere kroppens celler og rense dem for eventuelle negative og skadelige giftstoffer. Videre ionene visstnok rebalansere cellulær energi og forårsaker celler til å prestere bedre. De giftstoffer er visstnok fjernes gjennom porene i føttene. Når giftstoffer blir frigitt, blir vannet i fotbadet en rødbrun, som blir sett på som bevis for giftstoffer forlater kroppen, og definitive bevis på at fotbad fungerer.

Produsenter hevder også at ved å fjerne disse giftstoffene, fotbad bidra til å behandle tretthet, hodepine, hudsykdommer, mindre smerter og plager og visse nyresykdommer.

Clinical Evidence

Det er ingen avgjørende laboratoriestudier som sikkerhetskopiere noen av produsentenes krav på detox fotbad. Dermed er produktet i stor grad sett på som en lurendreier som ikke er mer nyttig enn å sette sine føtter i varmt vann. Ifølge Dr. Andrew Weil og Dr. Stephen Barrett, påstandene talsmenn for de detox fotbad er latterlig og har ingen basis i virkeligheten. Dr. Barrett sier at påstandene rett og slett ikke gjøre noe fornuftig fordi huden har ingen mulighet til å fjerne giftstoffer, noe som gjør hele poenget med fotbad moot.

Noen mistenker at fargeendring i vannet ikke er forårsaket av utslipp av giftstoffer, men ved utgivelsen av jern fra enheten. Ben Goldacre, en reporter for den britiske avisen The Guardian Unlimited, gjennomført en studie der han testet vannet etter at det hadde endret farge og fant ut at det hadde utviklet sin brunlig farge på grunn av jern, og ikke på grunn av noen fjernede giftstoffer. Rust fra jern trolig kom fra neglene i enheten.

I konklusjonen, har ulike leger og uavhengige studier bekreftet at detox fotbad ikke egentlig fjerne giftstoffer fra kroppen som produsentene hevder, og dermed de ikke fungerer. Kroppen har naturlige måter å avgifte seg selv. Nyrene er de viktigste organene som betjener denne funksjonen.