Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke p-pille mens gravid?

Mange kvinner fortsetter å ta p-piller i løpet av de første månedene av svangerskapet, ikke klar over at de er gravide. Når du innser at du er gravid, bør du ikke fortsette å ta dem, men det er ikke slutten av verden hvis du tok pillene for et par uker i begynnelsen av svangerskapet.

Nøyaktigheten av Pill

Selv om p-piller er 99 prosent effektivt når det brukes perfekt, det er at 1 prosent sjanse for at en kvinne å ta pillen vil bli gravid. Hun vanligvis ikke vil innse det i flere uker, da hennes menstruasjonssyklusen ikke starter.

Stoppe pillen

Når du går glipp av menstruasjonssyklusen, ta en graviditetstest. Hvis det kommer tilbake positive, slutte å ta p-pillene dine. Selv om de ikke skulle føre til et problem, kan det være lurt å ta kontakt med OBGYN å se hva ditt neste skritt bør være.

Ingen Proof

Det er svært lite vitenskapelig bevis på at du fortsetter å ta p-piller mens gravid vil skade fosteret eller moren.

Genetiske defekter

Mange tror at hormonene i p-piller vil føre til misdannelser hos det ufødte barnet. Det er ingen bevis for at dette vil skje.

Forårsaker kreft

Kvinner som benyttes for å ta et syntetisk østrogen kalt dietylstilbestrol å hindre abort. Dette ble senere funnet å forårsake kreft. Selv om dagens moderne p-piller inneholder vanligvis østrogen, er det ikke samme form og har ikke blitt funnet å forårsake kreft.